Autor Zpráva
id23
Profil *
Zdravim,

snazim se vytvorit pravidlo, ktere by prevedlo www.test.cz/index.php na www.test.cz
aby nebyly dve duplicitni adresy.

Pro presmerovani na jednu verzi stranek s www pouzivam
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^test\.cz [NC]
RewriteRule ^(.*) http://www.test.cz/$1 [R=301,QSA,L]

ten index mi ale nejde, vsechny pokusy konci zacyklenim.

Diky za pomoc
Kajman_
Profil *
Já to kontroluji v php...

//nechci index.php jen /
if (stristr($_SERVER["REQUEST_URI"],'index.php'))
{
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header("Location: http://".$_SERVER["HTTP_HOST"].str_replace('index.php','',$_SERVER['RE QUEST_URI']));
exit;
}
djlj
Profil
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/index.php$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/ [R=301,L]
id23
Profil *
diky vsem

2djlj: jeden z mnoha pokusu co jsem zkousel, konci proste smyckou, tak nevim jestli muze byt nastaven spatne server, nebo my to pisem spatne

2Kajman_: ano to funguje dekuji; jen; neni pak kratsi pouzit

header('Location: http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . str_replace('index.php', '', $_SERVER['REQUEST_URI']), 301);

??
djlj
Profil
id23
No pokud pak v rewrite směrujete ty odkazy zpět na index.php, tak se to zacyklí :)
id23
Profil *
no moc pravidel nemam, jen toto

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^test\.cz [NC]
RewriteRule ^(.*) http://www.test.cz/$1 [R=301,QSA,L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/index.php$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.test.cz/ [R=301,L]

nebo jsem nepochopil co mi chcete rict;)
bestof
Profil
hmm Mam stejnej problem a taky se mi to cykli ... Sakra sakra To je snad posledni co my chybi k ty optimalizaci adres a nemuzu to dotahnout do konce ...
Anonymní
Profil *
na co potrebujete vobec index.php, ked chcete mat pekne URI? Pokial nebudete mat na webe ziadny odkaz na index.php, tak ho nikto (teda pokial to nebude skusat rucne, co vam moze byt jedno) nezada a pre vyhladavace to proste neexistuje. Pokial uz mate niekde odkazy zaindexovane a chcete sa ich zbavit, proste to urobte v PHP ako pisal Kajman_ a aspon usetrite pracu serveru, nakolko kazde pravidlo sa rata do casu servera viac ako par riadkov urobenych v PHP.
bestof
Profil
asi máš pravdu, protože ono to bez toho cyklení udělat nejde a fungující řešení popsal v novějším příspěvku Yuhů

ale zase neni pravda, že pokud nemáš na něco odkaz, tak to google nezaindexuju. Mně zaindexoval spoustu hezkých URI, na který nemam odkaz ...
djlj
Profil
Mně zaindexoval spoustu hezkých URI, na který nemam odkaz ...
Tak asi máš...
bestof
Profil
tak abych byl konkrétní, mám diskuzi na www.padlo.cz a tam samozřejmě mám odkaz vždy na ten dotaz a sním se zobrazí reakce.
Třeba http://www.padlo.cz/cz/diskuze/853/ kde to 853 je ID v tabulce, ale odkazovat jenom na reakci by nemělo smysl žejo, ale ejhle Google zaindexoval i http://www.padlo.cz/cz/diskuze/854/. Samozřejmě to funguje, protože se to prostě načte z databáze, ale odkaz na to vážně neexistuje.
Pokud ho najdeš, určitě dej vědět. Možná že pak snim brouka:-)
Anonymní
Profil *
akoze neexistuje odkaz na http://www.padlo.cz/cz/diskuze/853/
sak je tam vo forume (http://www.padlo.cz/cz/diskuze/) - Vltava Jája 2006-08-03 2
a ta Vltava je odkaz http://www.padlo.cz/cz/diskuze/853/ , nechaj si chutnat chrobaka :)
bestof
Profil
To anonym Možná by neškodilo si ten můj příspěvek přečíst ještě jednou a možná že bys ho pak pochopil líp:-) odkaz na 853 logicky existuje ale na 854 ne ....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.