Autor Zpráva
OndrejCZE
Profil *
Čáu, mam v databazi tabulku user a z ni podle jmena nacitam id uzivatele a zpracovavam pres mysql_fetch_object. Jenomze vysledek mysql_fetch_object je podle var_dump bool(false), pritom kdyz zadam SQL dotaz do databaze primo (pres phpMyAdmina) tak je vysledek skutecne id uzivatele. Prosim kdyby jste mi poradili. Diky, OndrejCZE

Par poznamek:
1. V $db_user_name je jmeno uzivatele
2. var_dump tridy CUser ve ktere mam funkci ktera provadi kod vypise:
object(CUser)#1 (3) { ["name"]=> NULL ["password"]=> NULL ["id"]=> NULL }
3. Databaze ma dva radky (id 1 a 2)
[code]
if(!$vysledek = mysql_query("SELECT id FROM user WHERE nickname='".$db_user_name."'")) {
echo "Chyba v přístupu do DB!! Chyba na miste 1"; exit; };
while($db_user_object=mysql_fetch_object($vysledek));
$this->id = $db_user_object->id;
[/code]
Kajman_
Profil *
SELECT id FROM `user` WHERE ...
OndrejCZE
Profil *
Divne, kdyz pouzivam ' okolo user tak mysql hlasi problem v syntaxi, takze jsem se nikam nepohl. Diky

Kod po uprave i s ':
[code]
if(!$vysledek = mysql_query("SELECT id FROM 'user' WHERE nickname='100%spravnynickname')) {
return 0;
}else{
while($db_user_object=mysql_fetch_object($vysledek));
$this->id = $db_user_object->id;
return $this->id;
};
[/code]
Kajman_
Profil *
Je rozdíl mezi ' a `.
OndrejCZE
Profil *
Tak, diky, uz jsem se prekousal pres to ze to nechce cist z DB. Ted je problem "uz jen" v tom ze $db_user_object je bool(false). Diky moc

Kod:
while($db_user_object=mysql_fetch_object($vysledek));
$this->id = $db_user_object->id;
Kajman_
Profil *
Jasně, protože cucáte z db data po řádcích a skončíte, když už tam žádný není. Zrušte while.
OndrejCZE
Profil *
Diky moc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.