Autor Zpráva
JersyWoo
Profil
Zdravím Kolegium, jdu se k Vám radit:

1. webová adresa(string) může mít tvary:
- http://www.example.com/adresář/index.php?prvni=1&druha=2&treti=3&ctvrt a=4
- adresář/index.php?prvni=1&druha=2&treti=3&ctvrta=4
- http://www.example.com/index.php?druha=2&treti=3&prvni=1&ctvrta=4

- různé možné kombinace včetně přeházených proměnných v get-adrese

2. proměnná "prvni=1" může mít jakékoliv pořadí ve web adrese (klidně první nebo poslední) a proměnná "prvni" může mít jakoukoliv jednocifernou hodnotu (0-9)

3. potřebuji regulár abych mohl rozseknout řetězec na dvě části, např:

http://www.example.com/index.php?druha=2&treti=3&prvni=8 <rozseknout> &ctvrta=4

tedy: celý řetězec od začátku včetně proměnné "prvni=8" a druhý řetězec jako zbytek (tedy \1, \2)
gaminn
Profil *
Najdi si pozici řetězce "prvni=", pomocí které můžeš celou adresu rozdělit.
Anonymní
Profil *

$ret = "http://www.example.com/index.php?druha=2&treti=3&prvni=8&ctvrta=4";
preg_match("/^(.*[\&\?]prvni=[0-9])(.*)$/",$ret,$matches);

Tady máš ten regulár. Není tam ale ošetřený případ, kdy by se tam objevil argument prvni vícekrát. V tom případě to bude rozseknuté až za posledním výskytem tohoto řetězce.
Doufám, že je to v pořádku. Kdyžtak mě někdo prosím opravte.

K.
JersyWoo
Profil
To Anonymní: mockrát děkuji, to je přwsně ono.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0