Autor Zpráva
pitomec
Profil
jako je tady http://www.boldosstyle.cz/b54m.jprege tak tu promennou...thx
DJ Miky
Profil
pitomec
Prosím?
pitomec
Profil
tu promennou na ktrou stranku jsem se chtel dostat...
WanTo
Profil
pitomec
Nešlo by to vysvětlit nějak pochopitelně?
pitomec
Profil
ja se chci dostat na http://www.boldosstyle.cz/b54m.jprege a on me napise 404 a tam pise na kterou stranku jsem se chtel dostat. Chci vedet co je to za promennou?
WanTo
Profil
pitomec
Tou proměnnou myslíš to číslo 404? Pořád ještě asi nechápu, co máš na mysli.
pitomec
Profil
to na kterou stranku jsem se chtel dostat to jak tam napise ze stranka b54m.jprege nebyla nalezena
WanTo
Profil
pitomec
To na kterou stránku ses chtěl dostat není proměnná, ale soubor na serveru. A protože neexistuje, tak máš smůlu.
pitomec
Profil
To je spatne mysleno, ja si chci vyrobit podobnou 404 a chci to, aby mi napsalo ze stranka $promenna nebyla nalezena
WanTo
Profil
pitomec
Aha, už tě konečně chápu. Příště to máš říct hned.

Chybové stránky jsem nikdy nevytvářel, takže já ti neporadím.
Suji
Profil
$_SERVER['REQUEST_URI'] , teda aspon myslim
pitomec
Profil
ne, to to napise /404.php
karbon
Profil *
já mám $_SERVER['REDIRECT_URL'] a funguje
pitomec
Profil
to mi taky nejde...
nightfish
Profil
foreach ($_SERVER as $key => $value) {
echo "$key -- $value<br />";
}

vypíše to obsah celého pole $_SERVER, tak se podívej, zda-li je tam to co hledáš
karbon
Profil *
normálně napsat echo $_SERVER['REDIRECT_URL']; to musí fungovat
karbon
Profil *
Tohle je moje stánka 404.php:
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Stránka nenalezena</title>
</head>
<body>

<h1>Stránka nebyla nalezena</h1>
<?php
$a = $_SERVER['REDIRECT_URL'];
$a = substr($a, 1, strlen($a) - 1);
echo "<p>Stránka <b>$a</b> nebyla na serveru nalezena.</p>";
?>
<p>Pokud potíže přetrvají, obraťte se na administrátora.</p>
</div>
</body>
</html>
pitomec
Profil

normálně napsat echo $_SERVER['REDIRECT_URL']; to musí fungovat

to mi nejde
pitomec
Profil
foreach ($_SERVER as $key => $value) {
echo "$key -- $value<br />";
}

vypíše to obsah celého pole $_SERVER, tak se podívej, zda-li je tam to co hledáš

to je divny, nikde to tam neni
pitomec
Profil
Tohle je moje stánka 404.php:
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Stránka nenalezena</title>
</head>
<body>

<h1>Stránka nebyla nalezena</h1>
<?php
$a = $_SERVER['REDIRECT_URL'];
$a = substr($a, 1, strlen($a) - 1);
echo "<p>Stránka <b>$a</b> nebyla na serveru nalezena.</p>";
?>
<p>Pokud potíže přetrvají, obraťte se na administrátora.</p>
</div>
</body>
</html>


to vypada strasne rozumne ale taky to nejde...
pitomec
Profil
jestli to neni tim ze mam bananov*ici
DJ Miky
Profil
Problém může být v tom, že se nepoužije stránka 404 jako náhrada té nenalezené stránky, ale že se uživatel přesměruje na tu stránku... V tom případě by pomohl referer ($_SERVER['HTTP_REFERER'] tuším)
pitomec
Profil
ale to je mi nanic, to napise odkud prisel ale ne kam chtel...
djlj
Profil
Přečti si ten příspěvek DJ Mikyho ještě jednou - s největší pravděpodobností jsi nepochopil, co tím chtěl říct, pitomče (zajímavě vybraný nick ;D).
pitomec
Profil
pochopil jsem to, ale jenom jsem rekl ze HTTP_REFERER mi napise ze se chtel dostat ze stranky index.php ale ne kam...
djlj
Profil
pitomec
V případě, že u tebe dochází k přesměrování na stránku 404, ti to vypíše stránku, kam se chtěl uřivatel dostat.
Joker
Profil
pitomec
Tak jsou dvě možnosti:
- Buď se místo přesměrování ta stránka nahradí a pak by mělo fungovat to jak píše suji nebo karbon
- Nebo se na tu 404ku přesměruje a potom by měl fungovat ten referer.
pitomec
Profil
ale nefunguje ani jedno:

referer: chtel jsem se nekam dostat z index.php
REQUEST_URI: /404.php.

Ma nekdo zkusenosti s 404 na ....ban-novi..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.