Autor Zpráva
devilkin
Profil
Zadavim,
resim mensi problem s autorizaci. Vsechno funguje, ale potreboval bych to udelat trochu univerzalni.
Takze k problemu:
Pouzil jsem klasicky postup pro logovani uzivatelu, tedy tento :
 

<?php

session_start();
if (!$_SESSION["valid_user"]) {
Header("Location:login.php?back=$PHP_SELF");

exit;

} ?>

Na strance login.php se overi uzivatel (PHP-4.3 & MySQL), ale z nejakeho duvodu se nepresmeruje zpet.

Header("Location:$back");

Ta promena $back je prazdna a je nevim proc. Pokud tam dam misto $back index.php, tak to jede, ale univerzalnost je v haji (portebuji aby se uzivatel mohl prihlasit z ruznych casti webu).
Dekuji za tipy, nejak se mi to nepodarilo nikde najit (v rozumnem case) a myslim, ze je to prkotina (pro ty co PHP pouzivaji denne).


P.S. : Technicka - neslo by neco udelat s tim tagem PRE, treba zrusit ty mezery, udelat nejaky podklad atd. . Zda se mi to dost neprehledne. Ale pokud jsem sam, tak se prizpusobim (co by mi taky zbývalo, ze :-) )
Honza Hučín
Profil
1. Nevím, jestli není problém, že tímto způsobem možná nelze vkládat proměnné do řetězce, který je parametrem funkce. Zkusil bych to nejdřív spojit do proměnné $path a pak dát header ($path).
2. Nefungovalo by $SCRIPT_NAME?
Honza Hučín
Profil
Další diskuse viz http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=33 20
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.