| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| MilanJ Profil |
#1 · Zasláno: 27. 8. 2006, 13:58:39
Tohle tak nějak přímo navazuje na tuto diskuzi
Když už jsem vyřešil přihlašování, narazil jsem na další problém, který pro váznalé určitě poroblém nebude. V situaci, kdy je uživatel přihlášený, má 3 možnosti: 1. editovat svůj účet 2. odhlásit se 3. brouzdat si vesele po stránkách dle libosti Mě zajímá bod 1. a 2. Jak zajistím, aby se uživatel pro klidknutí na odkaz LOGOUT odhlásil? A jak zařídím, aby se po kliknutí na odkaz stránka přesměrovala na stránku jinou pomocí PHP? Ad 1.) Informace o přihlášení mám uloženu v $_SESSION['user_name'], tedy potřebuji : 1. zrušit session: unset($_SESSION['user_name']) 2. provedu reload aktuální stránky. Problém je jak? Snad kombinací PHP a JavaScriptu? Ad 2.) Jak zajistím, aby se po kliknutí na odkaz stránka přesměrovala na stránku jinou? Ano, pomocí JavaScriptu, vím, ale jde to i pomocí PHP? Celý problém se točí kolem toho, jak zařídit, aby se po kliknutí na odkaz provedl určitý kód v PHP. |
||
| koudi Profil |
#2 · Zasláno: 27. 8. 2006, 14:02:56
normálně ten odkaz odkážeš třeba na logout.php, tak provedeš odhlášení a přesměruješ pomocí header.
|
||
| MilanJ Profil |
#3 · Zasláno: 27. 8. 2006, 14:04:59
Super, to je přesně ono! Díky
|
||
| MilanJ Profil |
#4 · Zasláno: 27. 8. 2006, 21:15:58
Ještě jednu věc...pokud budu volat např. logout.php, musím nějak předat scriptu URL se které byl volán. Pomocí SESSION?
|
||
| MilanJ Profil |
#5 · Zasláno: 27. 8. 2006, 21:50:42
Nic mě nenapadá...
|
||
| djlj Profil |
#6 · Zasláno: 27. 8. 2006, 21:53:18
a href="/logout.php?url=aktualni_url"
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0