« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Max_cz
Profil
optimalizuju web pro SEO proto přecházim z HTML na XHTML

a SEO nemá rádo FRAME tudíž musim přes INCLUDE...

ale nejlepší by bylo vyhodit z kostry webu eval blokuje že když je v adresáři jen php soubor tak ho neotevře

takže když budu mít adresář kniha a v něm kniha.html tak do html vložim iframe a
otevřu kniha.php ale kdybych chtěl hned otevřít kniha.php eval ve fci mi to
nedovolí

kdo mi poradí??
Nox_lbc
Profil
>> optimalizuju web pro SEO proto přecházim z HTML na XHTML

to nesouvisí ;-) a pojem "optimalizace pro SEO" je hovadina, zjisti si co dané zkratkové slovo znamená ...

>> a SEO nemá rádo FRAME tudíž musim přes INCLUDE...

to je pravda, nicméně SEO není žádný živý/neživý objekt ...

Popravdě nechápu co přesně chceš ;-) eval(); jako PHP funkce ?? Nebo co ??
Dmagician
Profil
Tak to som zvedavy kto sa z tohto vysomari. Mas ten eval vobec otestovany len tak napriamo? Mozno ti to nejde tak ani onak..

naviac netusim preco tam davas iframe ked hovoris ze robis SEO.

A inak SEO -> optimalizacia pre vyhladavace.. takze optimalizovat web pre optimalizaciu... znie trochu divne.
Max_cz
Profil
Ještě nějaký poučení o tom co mám jak psát??

Mám index.php
<?php

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
If (($ip=="**.**.***.**") || ($ip=="IP adresa") || ($ip=="IP adresa")) {
echo "<script text=javascript>window.location = './blokovane_ip/ip.html';</script>";
}
?>
<?php
include("./php/funkce.php");
include("./php/hlavicka.php");
?>

<?php

include("./php/menu.php");

?>
<td style="vertical-align: top; text-align: center; padding-top: 5px; padding-bottom: 5px; padding-left: 5px; padding-right: 5px" width="555">
<div class="text-align: center;">
<?php
include("./php/telo.php");
?>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<?php
include("./php/paticka.php");
?>


potom funkce.php

<?php


function postVar($varname,$default="")
{
if (array_key_exists($varname, $_POST))
$temp=trim($_POST[$varname]);
else
$temp=$default;
return $temp;
}

function getVar($varname,$default="")
{
if (array_key_exists($varname, $_GET))
$temp=trim($_GET[$varname]);
else
$temp=$default;
return $temp;
}


function zpet($cesta) // vrátí předchozí adresář
{
$pos = strrpos ($cesta, "/");
if (!is_integer($pos) && !$pos) return(".");
else return substr($cesta,0,$pos);
}

function subroot($cesta) { // vrati nejhlubsi adresar
$pos = strpos($cesta, "_");
if (!$pos) $pos = strlen($cesta);
return substr($cesta,0,$pos);
}

function GetBody($cesta) {
if (@filetype($cesta)=="dir") {
$cesta.="/news.html" ;
}
else {
$cesta=$cesta.".html" ;
}
return $cesta;
}

function GetTitleText($str) {
$cesta=GenCesta($str);

$vys="";

if($str!="home") {
while($cesta!=".") {
$odkaz="<a href=\"?str=".GenStr($cesta)."\">";
$vys=" > ".$odkaz.GetTitleFromFile(GetFileContent(GetBody($cesta)))."</a>".$vys ;
$cesta=zpet($cesta);
}

}

$vys="<a href=\"?str=home\">maxsnowboard</a>".$vys;


return $vys;
}

function imgSize($img,$maxwidth=212)
{
list($owidth, $oheight, $otype, $oattr) = getimagesize("./".$img);
if($owidth>$maxwidth)
{
$oheight=round(($maxwidth*$oheight)/$owidth);
$owidth=$maxwidth;
}
return "width=$owidth height=$oheight";
}

function GetTitleFromFile($text)
{
eregi("<title>([^<]*)</title>",$text,$vys);
return $vys[1];
}

function GetBodyFromFile($text)
{
$begpos=strpos($text,"<body");
if ($begpos===false) $begpos=strpos($text,"<BODY");
if ($begpos===false) $begpos=0;

if ($begpos>0) $begpos=strpos($text,">",$begpos)+1;

$endpos=strpos($text,"</body>");
if ($endpos===false) $endpos=strpos($text,"</BODY>");
if ($endpos===false) $endpos=strlen($text);

return substr($text,$begpos,$endpos-$begpos);
}

function GetFileContent($name)
{
$nacteno="";
if ($file=@fopen($name,"r"))
{
$nacteno = fread($file, filesize($name));
fclose($file);
}
return $nacteno;
}

function GenStr($cesta) {
$stra=explode("/",$cesta);

$str="";
foreach($stra as $strp) {
if ($strp==".") continue;
$str.="_".$strp;
}
return substr($str,1,strlen($str));
}


function GenCesta($str) {
$cestaa=explode("_",$str);

$cesta=".";
foreach($cestaa as $cestap) {
$cesta.="/".$cestap;
}
return $cesta;
}

function GetMenu($cesta) {
if (@filetype($cesta)=="dir") {
$cesta.="/menu.html" ;
}
else {
$cesta=zpet($cesta)."/menu.html" ;
}
return $cesta;
}

function GetTitleTextLast($str) {
$cesta=GenCesta($str);
if (zpet($cesta)==".") return "";

if (@filetype($cesta)!="dir" && zpet(zpet($cesta))==".") return "";

$cesta=zpet($cesta);

$vys="";

if($str!="home" && $cesta!=".") {
$odkaz="<a href=\"?str=".GenStr($cesta)."\" class=\"navzpet\">";
$vys=$odkaz.GetTitleFromFile(GetFileContent(GetBody($cesta)))."</a>" .$vys;
}

return $vys;
}

function GetSecondText($str) {
$pos1=strpos($str,"_");
if($pos1 >0) {
$pos2=strpos($str,"_",$pos1+1);
}
if($pos1>0 && $pos2>0) return substr($str,$pos1+1,$pos2-$pos1-1);
if($pos1>0) return substr($str,$pos1+1,strlen($str));
return "";
}

$str = getVar("str","home");

$menufile = GetMenu(GenCesta(subroot($str)));
$bodyfile = GetBody(GenCesta($str));
//$titletext = GetTitleText($str);
$titletext = GetTitleTextLast($str);

$golf_kategorie = GetSecondText($str);
?>


a potom telo.php


<?php eval("?>".(GetFileContent($bodyfile))."<?php ");?>


a když v menu napíšu odkaz třeba na guest book nebo newsi tak vypadá takhle


                <div class="box">

<a href="?str=kniha_kniha">
Guest Book</a>
</div>


takže mi to otevře soubor kniha.html v adresáři kniha ale když kniha.html vymažu a chci aby mi to otvíralo kniha.php tak to nejde tak to musim holt vkládat přes iframe z kniha.html....
Max_cz
Profil
no jasně že mi to jde ale jen přes to include jinak jak píšu tak ne a chci aby to otevřelo rovnou to kniha.php nebo news.php prostě cokoli co je v php...
jo sorry nevěděl sem jak to napsat jinak než optimalizuju
Nox_lbc
Profil
Mě se zdá že jdeš s kanónem na vrabce ... Čeho chceš prosímtě dosáhnout? ... nemám chuť číst 250 řádek tvého kódu ... (P.S.: Nepočítal jsem ty řádky, takže to berte s rezervou ...)
Max_cz
Profil
třeba chci dosáhnout rady.... od toho tady to fórum je ne? a čeho chci dosáhnout jsem snad taky popsal jasně ne?
Nox_lbc
Profil
a čeho chci dosáhnout jsem snad taky popsal jasně ne?

hmm, tak jsem se zase moc nedozvěděl ;-) NE! Ne moc jasně ... asi jsem slabozraký ...
Max_cz
Profil
takže mi to otevře soubor kniha.html v adresáři kniha ale když kniha.html vymažu a chci aby mi to otvíralo kniha.php tak to nejde tak to musim holt vkládat přes iframe z kniha.html....

tohohle chci dosáhnout abych to nemusel otevírat tak příšerně přes iframe ale aby mi to otevřelo rovnou php soubor
Nox_lbc
Profil
>> takže mi to otevře soubor kniha.html

Kdo ?

>> ale když kniha.html vymažu a chci aby mi to otvíralo kniha.php tak to nejde

Jo ono to nejde ... aha ... jen tak samo od sebe, nebo mu někdo pomáhal ?

>> tak to musim holt vkládat přes iframe z kniha.html

Hmm asi to tak vypadá ...

BTW:
http://66.102.9.104/search?q=cache:gwrIKNVgMB4J:stare.cz/otazky/index. html+otazky+stare&hl=cs&ct=clnk&cd=1&lr=lang_cs&client=firefox-a
Max_cz
Profil
nějakej chytrej ne? necheš se radši zdržet komentáře??
Psal sem to, že eval mi to blokuje...... Kdyby si pořádně etl a nedělal ze sebe chytrýho *TIRED*
gaminn
Profil *
Max_cz

Obávám se, že takto se o radu nežádá. Vlastně víc než radu bys potřeboval trochu slušného vychování...
Nox_lbc
Profil
nějakej chytrej ne?
Oh, děkuji ...

necheš se radši zdržet komentáře??
Už ano ...

Psal sem to, že eval mi to blokuje
tak nepoužívej eval(); .. jsou lepší metody ...

Kdyby si pořádně etl a nedělal ze sebe chytrýho
Nežijeme v ideálním světě ...

*TIRED*
já taky ;-)
koudi
Profil
Nox_lbc
Proč to odkazovat do cache? :).
http://www.stare.cz/otazky/

nějakej chytrej ne? necheš se radši zdržet komentáře??
Jestli sis nevšim, snaží se ti poradit. Zjevně nemáš zájem, to je tvuj problém.

To co jsi tam vytvořil je docela šílenost a pochybuju, že by se to někomu chtělo lusťit.

A když chceš, aby ti to načítalo php místo html souboru, proč nepřepíšeš v tom kódu html na php?
djlj
Profil
Max_cz
Přidal bych se na stranu těch, kteří si myslím, žes špatně podal dotaz. Možná, když bys použil interpunkci, bylo by to mnohem lepší.


abych to nemusel otevírat tak příšerně přes iframe ale aby mi to otevřelo rovnou php soubor
A co (kdo) ti v tom brání?
Max_cz
Profil
gaminn to máš pravdu, že tak se o radu nežádá ale už mi to lezlo víš kam.....
Nox_lbc jo kdybych věděl jak se eval zbavit a šlo by mi to i bez něj tak to udělám..... Jenže to neumim tudíž žádám o radu ;)
Nox_lbc
Profil
Koudi: Proč to odkazovat do cache? :).
http://www.stare.cz/otazky/


Nemohl jsem si zaboha vzpomenout na adresu a neměl jsem ji ani v historii, tak jsem hledal v Googlu, samozřejmě jsem našel, ale nějakou nefunkční verzi, tak jsem hodil odkaz archivu ;-) sorry

P.S.: Dávám si tu adresu do bookmarků ;-)
Max_cz
Profil
koudi když to přepíšu na php neotevře mi to :-[
djlj mno asi by to chtělo ale pár lidí to z toho takhle pochopilo jen nedokázali poradit :-[
djlj
Profil
Max_cz
A proč eval používáš?
Nejlepší by bylo vložit jen problematickou část kódu, nikoliv celý - v tom se nikdo hrabat nebude..
Max_cz
Profil
djlj psal mi to kámoš až teď po roce sem na tu chybu narazil....... jo sorry problematickou no jinde jim zase vadilo že to neni celý...
Tak se vomlouvám
djlj
Profil
Max_cz
No, já třeba z toho kódu vůbec nevím, vo co go a kde ti co nejde :). A asi nebudu sám..
Nox_lbc
Profil
jo kdybych věděl jak se eval zbavit a šlo by mi to i bez něj tak to udělám..... Jenže to neumim tudíž žádám o radu ;)

takže ten skript je jen tak halabala zkopírovanej ? navíc eval není zrovna čtyřikrát bezpečný ...

neznám strukturu tvých stránek, nevím co je v kniha.php, nevím nic o tvém problému ... proto se tak těžko radí ... začni od znova, na internetu se dá najít dost tutoriálů popisující vytvoření stránek a struktury webu ...

vpodstatě jsou pro tebe dvě reálné řešení ...
1) index.php řídí vše, podle předávaných parametrů (GET) vkládáš (require) ostatní stránky ...
2) každý soubor je samostaný "HTML" dokument, tj. každý obsahuje head a body
gaminn
Profil *
Max_cz

Co takhle začít znova? Prostě jako to bejvalo ve škole - zapomeneš zaklepat nebo pozdravit a učitel tě pošle za dveře, abysis to zopakoval;) Pochybuju, že tady někdo ví, o co ti jde, je to dost zmatené.
Max_cz
Profil
djlj
No když v menu odkazuji například na kniha tak na ní odkazuji takhle...
<div class="box">

<a href="?str=kniha_kniha">

Guest Book</a>

</div>
otevře mi to kniha.html ale když chci aby to otevřelo kniha.php tak to nic nenačte je prázdnej obsah ale vše okolo jako menu a HEAD je ale obsah ne....
je to prej tim eval co je v telo.php ale nevim jak to odstranit tak aby to šlo tak jak má
Max_cz
Profil
gaminn
No už jsem to napsal tak jak by to asi mělo být... je to tak OK???
djlj
Profil
A samotný soubor kniha.php není prázdný a je normálně funkční?

A tu poslední větu nějak nechápu - interpunkci, prosím.
gaminn
Profil *
Max_cz
Tvůj problém jsem pochopil tak, že po kliknutí na odkaz ?str=stranka se někde v tvých skriptech načítá stranka.html a ty chceš, aby se načetla stranka.php. Je to tak?

Koukám na funkci GetFileContent() použitou společně s eval(). Kdo psal tuhle funkci? Proč prostě jednoduše nepoužiješ require "soubor"?
Max_cz
Profil
djlj
ano samozřejmě že je funkční dělá to s čímkoli co má koncovku .php ale když je to HTML je to ok takže když mám něco v PHP musim to vložit buď přes iframe což je humus nebo co jde tak přes include
Max_cz
Profil
gaminn

jo přesně je to tak...... psal to kdysi kámoš je to tak rok zpátky.... já se v tom moc nevyznám to řikám na rovinu proto žádám o pomoc na vyšších postech
Nox_lbc
Profil
Já mám prostě pocit, že my o koze a ty o americkém vzdušném prostoru ... umíš základy PHP ?? Na to co potřebuješ ty, nepotřebuješ nepotřebný eval(); a GetFileContent(); ... chápeš ? ;-)
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.