Autor Zpráva
mone
Profil *
cetl sem si naky manualy, ale nevychazi mi to.
v mysql mam ulozeny datum v bunce typu "timestamp (". napr. 24.12.2005 je 20051224.
pokud to chci upravit pro vystup do stranky, formatuju to takto: DATE (format, promenna_z_databaze). ale ono to nefunguje, protoze timestamp ma bejt ulozeny jako pocet sekund od 1.1.1970.
ale kdyz vlozim do databaze bunku jako NULL, tak se tam samo vlozi toto.

reknu to jinak: jak mam nejlip ukladat data a casy do mysql, aby to slo pri vystupu formatovat + jak to mam formatovat??
diky.
23k
Profil *
timestamp se formatuje pres date_format


1/ prvni zpusob ukladat do mysql pres php -> time(); , pak muzes na vystupu pouzit date();
2/ DATETIME - specialni sloupec v mysql, podle me nejlepsi zpusob. Opet formatujes pres date_format a ma to sirokou skalu formatovacich moznosti



Takze si vyber jeden z tehle 2 zpusobu.

3/ Timestamp - dalsi typ sloupce v mysql (nebo pole ci jak to nazvat), sam is uklada casovou znamku nejen pri insertu hodnot ale take update hodnot. Sam nevim jak bych tomu zabranil, ale asi vytahnout z DB casovou znamku aktualni radku ktereho edituji a nastavit ji pri update znovu. Ale proc to delat slozite, kdyz to jde jednodusse --> tj. zpusob 1 a 2!

Pouzival sem 1. Ted 2. (naucil sem se to pouzivat predevcirem a jeto super) :)
Leo
Profil
Jinak receno - zalezi na tom, jestli chcete, aby ten casovy udaj v databazi MySQL aktualizovalo samo, nebo ne - pokud je to treba datum narozeni nebo registrace uzivatele, tak tam timestamp nema co delat, ale datetime je dobra volba. Leo
mone
Profil *
leo, neni to spis obracene??
(timestamp pro data narozeni; datetime pro knihu hostu)
ameeck
Profil
Když už sem u toho, převádim db z phpBB na United Nuke a potřebuju nechat data reg. u uživatelů....
V phpbb sou ukládány jako timestamp ale v UN sou uloženy jako už použitelné datum, ted mi to na UN ukazuje u všech uživatelů 1.1.1970
)Co bych měl udělat aby to ukazovalo správně...
mone
Profil *
ameeck: jestli mas knizku s ptakopyskem na obalce (nakl. o'reily), tak tam to je.
ja se ti tam kdyztak mrknu, ale ted nemam cas.
cert
Profil *
Proc to tu neni jako toto treba jako se to dela v delphi


procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
I: integer;
F: TextFile;
FirstLine: string;
begin
OpenDialog1.Options := [ofAllowMultiSelect, ofFileMustExist];
OpenDialog1.Filter := 'Text files (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*';
OpenDialog1.FilterIndex := 2;
if OpenDialog1.Execute then
with OpenDialog1.Files do
for I := 0 to Count - 1 do
begin
AssignFile(F, Strings[I]);
Reset(F);
Readln(F, FirstLine);
Memo1.Lines.Append(FirstLine);
CloseFile(F);
end;
end;

Tento webovej patlamatla neumi snad zapis *.txt myslim patlamatlu *.PHP
vsechno jde jen zapis je divokej kdyz chci ulozit promennou na disk tak to nefunguje nijak jak se to dela ???
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.