Autor Zpráva
maty
Profil *
Zdravím, díval jsem se i na forum tady, ale stejně mi to pořád nejede. Pořád mi hlásí chybu, že fotka neexistuje a přitom tam je. Nechal jsem si vypsat i cestu a je opravdu správně. Vůbec netuším v čem může být problém


$filename = "/obrazky/hraci/$r[id].jpg";

if (file_exists($filename)) {
$obr = "/obrazky/hraci/$r[id].jpg";
} else {
$obr = "/obrazky/hraci/nic.jpg";
}
petr6
Profil
Zkus toto:

$filename = "/obrazky/hraci/".$r[id].".jpg";

if (file_exists($filename)) {
$obr = $filename;
} else {
$obr = "/obrazky/hraci/nic.jpg";
}

Edit: A to id je co? Promenna? pokud ano, pak bys to mel zapsat takto:

$filename = "/obrazky/hraci/".$r[$id].".jpg";

if (file_exists($filename)) {
$obr = $filename;
} else {
$obr = "/obrazky/hraci/nic.jpg";
}
maty
Profil *
Taky nejede. :o( Před a za tím $r[id] nemusí být uvozovky..
Aesir
Profil
maty:
hlásí chybu, že fotka neexistuje
Jakou chybu?
Nechal jsem si vypsat i cestu
Jakou cestu?
pitomec
Profil
nemel by ten zacatek byt takhle:

if(!file_exists('$filename'))
petr6
Profil
pitomec
Ne
pitomec
Profil
a jeste $r['$id']
maty
Profil *
Chybu přímo nehlásí, ale vždycky tam zobrazí obrázek obrazky/hraci/nic.jpg. Celá adresa k souboru vypadá takto: http://www.fotbalportal.cz/obrazky/hraci/18.jpg, ale místo toho my pokaždé načte: http://www.fotbalportal.cz/obrazky/hraci/nic.jpg.

Když si nechám vypsat cestu, tak se objeví: /obrazky/hraci/18.jpg
gaminn
Profil *
pitomec

Zkus si vyzkoušet, co vypíše '$filename' a pak jdi radit :D

maty

Chtělo by to napsat, jakou chybu to hlásí. Jinak můžeš také použít funkci is_file().
gaminn
Profil *
maty

Zkus použít $filename = "./obrazky/hraci/$r[id].jpg"; , řekl bych, že chyba je v tom.
Aesir
Profil
maty:
Ja vypadá obsah proměnné $filename? Zkuste vypsat její obsah.
pitomec
Profil
ja bych si to zkusil na localhostu, akorat mi chybi zbytek kodu...
gaminn
Profil *
$filename = "./obrazky/hraci/$r[$id].jpg";
gaminn
Profil *
pitomec

No tak já ti to řeknu;): '$filename' vypíše prostě řetězec $filename, žádnou proměnnou.
maty
Profil *
On právě žádnou chybu nehlásí, jen mi nenačte ten obrázek. Jak to vypadá se můžete podívat tady.
pitomec
Profil
gaminn

tady jde o to ze tam asi je while a trochu vic by chtelo upresnit celej skript....
maty
Profil *
gaminn

když použiju $filename = "./obrazky/hraci/$r[id].jpg"; cesta k obrázku vypadá takhle a to je úplně špatně:

http://www.fotbalportal.cz/bundesliga/hrac/kompany-vincent/obrazky/hra ci/18.jpg
Aesir
Profil
gaminn:
$filename = "./obrazky/hraci/$r[$id].jpg";

Pokud to byla odpověď na mou otázku, tak jsem měl namysli co ta proměnná obsahuje doopravdy, tzn. zda je naplněna správnými daty.
gaminn
Profil *
pitomec

Tady nejde o nic jinýho, než že vypisovat '$filename' a $r['$id'] je, dle tvého jména, pitomost;)

maty

Adresa obrázku na té stránce je http://www.fotbalportal.cz/bundesliga/hrac/kompany-vincent/obrazky/hra ci/18.jpg , ale obrázek se nenačte, tedy neexistuje. Ty požaduješ, aby obrázek měl adresu http://www.fotbalportal.cz/obrazky/hraci/18.jpg , což vše vysvětluje.
maty
Profil *
While tam není, tady je trošku víc kódu:

$r = mqs("SELECT
ty.id, ty.seo, ty.nazev,
na.id, na.zkratka, na.nazev AS narodnost,
COUNT( st.id_hrace ) AS pocet_zapasu,
st.id, st.id_hrace, SUM(st.pocet_golu)AS pocet_golu, SUM(st.pocet_golu_z_penalty) AS pocet_golu_z_penalty, SUM(st.pocet_golu_vlastnich) AS pocet_golu_vlastnich, SUM(st.pocet_asistenci) AS pocet_asistenci, SUM(st.pocet_zk) AS pocet_zk, SUM(st.pocet_ck) AS pocet_ck,
hr.id, hr.jmeno, hr.prijmeni, hr.prezdivka, hr.id_tymu, hr.datum_narozeni, hr.post, hr.cislo, hr.id_narodnosti, hr.vyska, hr.vaha, hr.predchozi_klub, hr.preferovana_noha, hr.kontrakt, hr.v_klubu_od, hr.cena
FROM hraci AS hr
LEFT JOIN stat_hraci AS st ON hr.id = st.id_hrace
LEFT JOIN tymy AS ty ON hr.id_tymu = ty.id
LEFT JOIN narodnosti AS na ON hr.id_narodnosti = na.id
WHERE hr.seo='$_GET[seo]'
GROUP BY hr.id");

echo Hlavicka($r[prijmeni] . ', ' . $r[jmeno]);

$filename = "./obrazky/hraci/$r[id].jpg";

if (is_file($filename)) {
$obr = $filename;
} else {
$obr = "/obrazky/hraci/nic.jpg";
}


dál už je jen zobrazení dat...
pitomec
Profil
tak to jsi mel rict driv $filename = "../../../obrazky/hraci/$r[id].jpg";
gaminn
Profil *
Aesir
Ne, to bylo na matyho (doplnil jsem tam tečku před celou cestu, ale asi to bylo stejně k ničemu).
maty
Profil *
Aesir proměná $r[id] obsahuje Id hráče, pod kterým je uložen hráč v DB. Obrázky mám uložené podle ID hráče. U toho konkrétního hráče je jeho ID 18.
gaminn
Profil *
$filename = "./obrazky/hraci/$r[id].jpg";

if (is_file($filename)) {
$obr = "/obrazky/hraci/$r[id].jpg";
} else {
$obr = "/obrazky/hraci/nic.jpg";
}

Toto podle mě bude fungovat.
maty
Profil *
gaminn tak už to jede jak má! Děkuju moooc!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.