Autor Zpráva
Neotrid
Profil *
Dobré odpoledne všen.

Mám tu takoví, možná triviální dotaz. Když mám tabulku třeba:

ID | Jméno | Příjmení | Věk
_____________________
1. | Pepan | Novák | 35
2. | Tomáš | Srbec | 25
3. | Jiří | Nedočkavý | 45

Jakpak mám vypsat všechny záznami ?

Když dám
"SELECT * from tabulka1"


Načtou se všechna data. Ale jak to pak vypsat ? Jak vyspat tři nebo více řádků najednou ? Z toho mi jde dlouho hlava kolem.
Přemýšlej jsem nad výcerozměrným polem.


echo "vaše příjmení je: $výsledek['1']['Příjmení']";  


Přičemž vypíše - vaše příjmení je: Novák.
Doufám že mne dostatečně chápete. A poradíte mi. Díky moc.
koudi
Profil
Zkoušels někdy otevřít nějakej manuál, nebo skript s připojením k databázi? Tohle je naprosto triviální.
Podivej se na funkci třeba mysql_fetch_array()
gaminn
Profil *

$c = mysql_query('SELECT * FROM tabulka1');

while($row = mysql_fetch_array($c)) {
echo 'příjmení: ' . $row['prijmeni'] . "\n";
}


V proměnné $c je uložen ukazatel na výsledek, voláním $row = mysql_fetch_array($c) v cyklu while způsobíš to, že se vždy načte jeden řádek výsledku do proměnné $row.
Neotrid
Profil *
mysql_fetch_array znám. Jka bych asi mohl používát příkaz SELECT ? Jen jsem nevěděl jak vypsat více výsledků. Te jsem to už pochopil. Díky gaminne.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0