Autor Zpráva
vj007
Profil
Ahoj, jenom pls. jak mam odecitat polozku datetime, normalni matematicka funkce $vysledek = $datetime_from database - $today napise minus jako pomlcku.

Diky
Casero
Profil
zkus si převest datetime jako Unix_Timestamp
vj007
Profil
Akorat pak to bude odecitat divne podle dne a ne podle priorit den, mesic rok....
Casero
Profil
vj007
nechápu??..pak si mužeš odečíst co chceš..
vj007
Profil
sorry, uz jsem to zjistil sam... diky ale jak to zakomponovat do normalniho skriptu kde je jenom s MySQL SELECT?
Casero
Profil
vj007
no vybereš s database select Unix_Timestamp(cas) as cas..
a pak s tím pracuješ
třeba $kolik=$zaznam["cas"]-time()
a $kolik=date ("Y",$kolik)
Casero
Profil
Nebo co jsi myslel??
vj007
Profil
Pls. jak ten dotaz ma vypadat: tohle puvodni

$sql = mysql_query("SELECT * FROM vzkaz");

zkousel jsem to takhle:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM cms_licence Unix_Timestamp(od)");

tohle ale nejde...
Casero
Profil
$sql = mysql_query("SELECT Unix_Timestamp(od) as od FROM cms_licence");
takhle a máš to
vj007
Profil
Celkove to vypada takhle: $sql = mysql_query("SELECT Unix_Timestamp(od) as od FROM vzkazy");

while($zaznam = mysql_fetch_array($sql)):

$id = $zaznam["id"];
$jmeno = $zaznam["jmeno"];
$host = $zaznam["host"];
$do = $zaznam["do"];
$od = $zaznam["od"];

Ale tohle taky nejde napise


Parse error: syntax error, unexpected '"', expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_ on line 8
Casero
Profil
vj007
co endwhile?
vj007
Profil
ten tam je... jeste pod to patri echo"".$od."";
endwhile;

a $do bych taky potreboval v Unix_Timestamp...
Casero
Profil
vj007
tak vyber z database i do...a nevím co je na řádku 8, 7 maš ta syntaktickou chybu
vj007
Profil
a ten line 8 je $id = $zaznam["id"];
Casero
Profil
vj007
a 7??
Casero
Profil
vj007
ne sry, ty přece id nevybýráš dej tam $sql = mysql_query("SELECT Unix_Timestamp(od) as od,* FROM vzkazy");
snad to pude
Casero
Profil
vj007
kdyžtak to rozepiš, na jdnotlivý sloupce jako id atd
vj007
Profil
to napise

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
Casero
Profil
vj007
máš někde cybu v dotazu na db...kdyžtak ho hod sem
vj007
Profil
to ne, predtim to fungovalo...
anode
Profil
tak máš špatně dotaz na databázi. zkus sem dát i chybu, co ti říká MySQL - vypiš mysql_error()
Casero
Profil
tak máš špatně dotaz na databázi
neřekl sem to satejný??
anode
Profil
očividně si myslí opak, tak jsem tě chtěl podpořit :)
btw chyba je v té hvězdičce - musí specifikovat název tabulky, takže:
SELECT Unix_Timestamp(od) as od, vzkazy.* FROM vzkazy
Casero
Profil
anode
njn..sem to taky nikdy eště tak nepsal, sem napsla, at radši vypiše ty sloupce :-D ale dik za rozšiření znalostí
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.