Autor Zpráva
Petr1234
Profil *
Zdravim,

rozsiruji web, kde jsou v db reference. Vypsat je pomoci PHP dokazu setridene podle nejakeho sloupce, to je v pohode. Kazdy radek v db ma vlastni unikatni ID. Mam problem ale s tim ze bych si chtel v adminu, kterym reference spravuji udelat vlastni trideni. Treba, ze by se mi reference vypsali podle toho, ktera je nejdulezitejsi atd. Jak mam nejak jednoduse je tridit? Staci mi poradit nejaky tip jak se tato situace resi, naprogramovat si to uz udelam sam...

Diky
djlj
A jak má databáze poznat, jaký údaj je důležitější? Vytvoř další sloupec, kam budeš ukládat důležitost a podle ní pak řaď.
Neotrid
Profil *
Zařid si další sloupec, s názvem třeba "dulezitost", to je jedno. Ukládej tam důležitost (číselně). Třeba nejdůležitější bude 10 a nedůležitý 1 (nepoužívat nulu). Potom dáš akorát SQL příkaz

SELECT * from tabulka ORDER BY ... bla bla bla 

Podrobnosti na linuxsoft
Petr1234
Profil *
No to, ale co kdyz mam cca 150 zaznamu a chci je mit razeny presne za sebou jak chci. To mam treba udelat 150 urovni dulezitosti? To je blbost ne? A i kdyby, tak co kdyz budu chci nejaky zaznam dat na dulezitost co uz je obsazena?
WertriK
Petr1234
Nad nečím podobným jsem už uvažoval taky [ řazení menu, generovaného z db ].

Jak už tady bylo řečeno, udělej si další sloupec např. "level", ale trošku pozměnit řešení

nejduležitější = 1

nejméně důležité = poslednímu číslu [150]

Pokud do db přidáš položku u které chceš aby byla nejduležitější, tak jednoduše UPDATNE3 všechnu ostatní záznamy a přičeš jim level = level + 1
zápis

UPDATE reference SET level = level + 1 WHERE levet <= '".$levelNOVEHOzaznamu."'
Petr1234
Profil *
Jo to je dobre reseni, diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0