Autor Zpráva
Jaan
Profil *
Ahoj, presunul jsem web z jineho hostingu na Cesky-hosting.cz a za boha nemuzu prijit na to, proc se mi nechteji pres PHP uploadovat soubory (na predchozim hostingu to slo). Napovedu na Ceskem hostingu jsem zkousel, chmod potrebnych slozek mam na 777... Kdyby se na to nekdo kouknul a treba by si vsimnul, cim by to mohlo byt, budu vdecen.

Napoveda, na kterou jsem koukal: http://www.cesky-hosting.cz/napoveda-detail-php-skripty.html#nahravani -souboru-na-server-pomoci-php

Cast PHP kodu:

f ($obrazek or $obrazek_name) {
if (($obrazek_type=="image/png" or $obrazek_type=="image/pjpeg" or $obrazek_type=="image/jpeg") && ($obrazek_size < 250000)) {
echo "<div class=text_normal align=center>- obrázek zpracován</div>";
$typ_obrazek=getimagesize($obrazek);
if ($typ_obrazek[2]==3) {
$obrazek_pripona="png";
$obr_vstup = ImageCreateFromPNG($obrazek);
} elseif ($typ_obrazek[2]==2) {
$obrazek_pripona="jpg";
$obr_vstup = ImageCreateFromJPEG($obrazek);
}
$obrazek_pripona=strtolower($obrazek_pripona);

if ($typ_obrazek[0]>150 or $typ_obrazek[1]>150) {
if ($typ_obrazek[0]>$typ_obrazek[1]) {
$mezivelikost=150/$typ_obrazek[0];
} else {
$mezivelikost=150/$typ_obrazek[1];
}
} else {
$mezivelikost=1;
}

$obr_vystup=imagecreatetruecolor(round($mezivelikost*$typ_obrazek[0]), round($mezivelikost*$typ_obrazek[1]));
ImageCopyResized($obr_vystup,$obr_vstup, 0, 0, 0, 0, round($mezivelikost*$typ_obrazek[0]), round($mezivelikost*$typ_obrazek[1]), $typ_obrazek[0], $typ_obrazek[1]);

if ($obrazek_pripona=="jpg"):
// $obr_vstup= imageinterlace ( $obr_vstup, 0);
ImageJPEG($obr_vystup, $addr_admin."/temp/".$temp_name.".jpg",100);
elseif ($obrazek_pripona=="png"):
ImagePNG($obr_vystup, $addr_admin."/temp/".$temp_name.".png",99);
endif;

ImageDestroy($obr_vstup);
ImageDestroy($obr_vystup);

} else {
echo "<div class=text_normal align=center>- chyba při zpracování obrázku</div>";
$write_ok=false;
}
}
echo "$soubor , $soubor_name";
if (($soubor or $soubor_name) AND $soubor!="none") {

if ($soubor_type=="text/html") {
$soubor_pripona="html";
} elseif ($soubor_type=="text/plain") {
$soubor_pripona="txt";
} elseif ($soubor_type=="application/msword") {
$soubor_pripona="doc";
} elseif ($soubor_type=="application/vnd.ms-excel") {
$soubor_pripona="xls";
} elseif ($soubor_type=="application/x-zip-compressed") {
$soubor_pripona="zip";
} elseif ($soubor_type=="application/x-rar-compressed") {
$soubor_pripona="rar";
}

if (($soubor_type=="text/html" or $soubor_type=="text/plain" or $soubor_type=="application/msword" or $soubor_type=="application/vnd.ms-excel" or $soubor_type=="application/x-zip-compressed" or $soubor_type=="application/x-rar-compressed")
&& ($soubor_size < 250000)) {
echo "<div class=text_normal align=center>- soubor zpracován</div>";
} else {
echo "<div class=text_normal align=center>- chyba při zpracování souboru</div>";
$write_ok=false;
}
}

if ($write_ok) {

if (@mysql_query("INSERT INTO rs_articles VALUES ('','$nadpis','$text1','$text2','$odkaz','$obrazek_pripona','$soubor_p ripona','$autor','$datum','$vlakno')")) {
@$result=mysql_query("SELECT * FROM rs_articles WHERE datum='$datum'");
@$row=mysql_fetch_array($result);
if ($obrazek_pripona) {
copy($addr_admin."/temp/".$temp_name.".".$obrazek_pripona, $addr_admin."/articles/pictures/".$row[id].".".$obrazek_pripona);
unlink($addr_admin."/temp/".$temp_name.".".$obrazek_pripona);
}
if ($soubor_pripona)
move_uploaded_file($soubor,$addr_admin."/articles/files/".$row[id]."." .$soubor_pripona);
@mysql_free_result($result);
WertriK
Profil
Jednou používáš $soubor a $soubor_name potom resp. dřív zase $obrazek a $obrazek_name.
Ale obojí je blbě :)

$_FILES["obrazek"]["name"]


move_uploaded_file($_FILES["soubor"]["tmp_name"],$addr_admin."/article s/files/".$row[id]."." .$soubor_pripona);
Jaan
Profil *
diky, pomohlo to ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.