Autor Zpráva
w8
Profil *
<?php Header("location:index.php");?>

Ahoj. potřebuju zařadit tenhle header. Tak aby se to přesměrovalo po probvedení skriptu. kdyz to dam uplně nahoru, je to ok, akorat uz nemuzu delat skript, jiynymi slovy na strance je formular. A v nem chci zmenit udaje, jenze tkahle se to ihned presmeruje na index. A ja chci zmenit udaje a po zmacknuti tlacitka aby se to teprve presunulo.

Poradte prosim. Diky, wejt

btw napadlo me udelat formular zvlast, ale myslim, ze by to melo jit i takto. Kdyby jste znali jinej zpusob presmerovani az po vykonani skriptu, tak mi ho prosim sdelte.
turtle
Profil *
Načo presmerovávať, keď chceš zadávať údaje do formulára? Predsa potom stlačíš submit, nie?
w8
Profil *
ano, stlacim submit, a tim se provede skript vyse nad formularem. Ale jestli chci , aby se to rovnou nekam dostalo, tak jak to udelam?
Alphard
Profil
nevím, v čem přesně je problém, jestli ve zpracování skriptu az po stiknutí submit, tak:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=269
jestli v přesměrovaní až po provedení skriptu, tak header nemusí být zcela na začátku, ale nesmí před ním být žádný výstup
w8
Profil *
Kdyz dám action="index.php" presmeruje se to tam az po zpracovani skriptu?
Jan Tvrdík
Profil
tak dej jako první řádek ob_start();
tiso
Profil
Kdyz dám action="index.php" presmeruje se to tam az po zpracovani skriptu?
action smeruje na stránku ktorá spracúva údaje z formulára, takže keď tam dáš index.php, tak formulár musíš spracovať tam... Doporučujem formulár spracovávať stránkou ktorá ho vypisuje a po úspešnom spracovaní presmerovať na inú stránku (napr. index.php ako chceš ty). V skratke takto:
<?php

if(isset($_POST["submit"])){//alebo $_GET["submit"], submit je názov odosielacieho tlačítka formulára
//spracovanie formulára

header("Location: [url=http://".$_SERVER["SERVER_NAME"]."index.php");
]http://".$_SERVER["SERVER_NAME"]."index.php");
[/url]
}
else{
//výpis formulara
}
?>
Joker
Profil
w8
Přes header() to určitě nepůjde, protože hlavičky se musí odeslat PŘED odesláním jakéhokoliv výstupu na klienta. Nemůžete tedy odeslat formulář a potom použít header()

Pokud chcete přesměrování na stisknutí tlačítka, použijte atribut action u formuláře

edit:
Ale jestli chcete tohle:
- odeslat formulář
- provést PHP
- přesměrovat stránku

tak to bude fungovat, akorát v tom PHP nesmíte mít žádný výstup na klienta, například echo()
Onecar
Profil
Moc nechápu, oč jde.

Chcete aso odeslat formulář přes submit, pak zpracovat data přes jiný .php soubor a pak přesměrovat? Jestli jo, tak to je hračka..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.