Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Mám databázi s uloženými obrázky.
Pokud je chci zobrazit na prázdné stránce, vše funguje jak má, pok ale chci zobrazit obrázky uprostřed stránky, tedy v případě že už došlo k nějakému výstutpu na obrazovku, nejde to kvůli Header...


$sql = "SELECT * FROM image;
$result = mysql_query ($sql);
if (mysql_num_rows ($result)>0)
{
$row = mysql_fetch_array ($result);
$image_type = $row["image_type"];
$image = $row["image"];
Header ("Content-type: $image_type");
print $image;
}


Cesta povede někudy přes vytvoření dočasného souboru a jeho následného zobrazení, ale moc si neumím představit jak.
Budu rád za každý postřeh, návrh, řešení.
Děkuji.
koudi
Profil
Tak nějak mam pocit, že na téma obrázky+db tady od tebe vidím už několikátý téma.

Takhle obrázek prostě nevložíš. Udělej si soubor třeba image.php, v kódu volej třeba <img src="image.php?id=5">. V image.php si načteš podle parametru, jaký obr. to má být, pošleš header + obrázek a je to.
gaminn
Profil *
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=34 026 - Přečti si to ještě jednou, očividně jsi to nepochopil.
MilanJ
Profil
koudi
Asi jsem pořád nepochopil, jak to s tím zobrazováním je.

Snad už to dlouhý vedení skončilo. :-/
tiso
Profil
Aký význam má ukladanie obrázkov do databázy? Aký je rozdiel voči klasickému obrázku v súbore? Do databázy by si mal ukladať iba ak názov obrázku, popis a cestu k nemu na disku...
MilanJ
Profil
tiso
Tenhle problém jsem řešil dlouho... databáze x obrázky v adresářích...a nedošel jsem k jednoznačnýmu závěru.
Oboje má své plusy a mínusy.
Mám pocit, že pokud jsou obrázky v databázi, mám nad nimi větší kontrolu.
tiso
Profil
Tá lepšia kontrola spočíva iba ak v kontrole priameho odkazovania obrázku. Otázne je či to aj na niečo využívaš, a či to stojí za príslušné zaťaženie systému.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.