Autor Zpráva
buton
Profil *
prosím o radu, potřeboval bych vypsat relativní cestu k souboru, ale moc v PHP neumím a proto mi všechny servery, kde jsou nějaké rady, přijdou dost složité - či spíš ty rady jsou na mne složité, abych se vyjádřil jasně ;-)

Zapisuju do kódu:

<?php
if (is_uploaded_file($_FILES["soubor1"]["tmp_name"])):
$name = $_FILES["soubor1"]["name"];
move_uploaded_file($_FILES["soubor1"]["tmp_name"], "./foto/$fol/$name");

echo ("<img src=\"./foto/".$fol."/".$name."\"/>");
$jmeno1=$name;
endif;
?>

a potřeboval bych:
a) udělat tu cestu tak, aby místo "./foto/$fol/$name" byla správně napsána cesta: o_uroven_vys/foto/$fol/$name
b) vypsat správně to echo se stejnou cestou ;-)

Děkuju předem za radu :)
buton
Miloš
Profil
o úroveň výš jsou dvě tečky místo jedné (ta značí „tanto adresář“):
../foto/$fol/$name
krteczek
Profil
buton:
<ot>tím o úroveň výš si zadělávaš na problémy se SAFE_MODE (pokud to tvuj hosting momentálně nemá může se časem stát že bude mít a potom tě čeká přepis celé aplikace...)
</ot>


k tématu: o úroveň výš:
../
o dvě úrovně výš:
../../
...
takže ../foto/$fol/$name


<?php

if (is_uploaded_file($_FILES["soubor1"]["tmp_name"]))
{
$name = $_FILES["soubor1"]["name"];
$cesta = '../foto/' . $fol . '/' . $name;
if(move_uploaded_file($_FILES["soubor1"]["tmp_name"], $cesta))
{
echo '<img src="' . $cesta . '">';
$jmeno1=$name;
}
else
{
echo '<p>lituji soubor se nepodařilo přenést z dočasného adresáře...</p>';
}
}
else
{
echo '<p>lituji, soubor se nepodařilo přenést na server</p>';
}
?>

takhle nějak by to mohlo být... Je třeba všechno testovat, typ souboru a další věci... to už tu nepíšu...
krteczek
buton
Profil *
Díky moc, takto to opravdu běží :)

Ten adresář (pojmenujme to třeba "problém s o úrovní výš") tam mám proto, že můj hosting nabízí jednoduše Autentizovat přístup do adresáře - jinak to neumím a nechci, až se ke mně někdo bude snažit dostat a napadne ho zkusit správnou stránku, aby mohl hned zapisovat.
Prostě to zaheslovat.
Pokud znáš jednodušší způsob, sem s ním, ale ten formulář není jeden, jsou tři po sobě a nechce se mi heslo vypisovat pokaždý - takhle by to bylo jen na přístupu do adresáře :)

Ještě jednou díky,
buton
krteczek
Profil
přece když ty scripty umístíš do toho adresáře všechny, přihlásíš se jen jednou, popřípadě sessions a jsi přihlášen do všech scriptů, které máš zaheslované, jen musíš kontrolovat přihlášení
krteczek
buton
Profil *
To jo - právě, když je umístím do stejnýho adresáře, přihlásím se jen jednou - ale zároveň budou všechny v podadresáři a vznikne tak ten krok ../ s kterým, jak píšeš, mohou nastat problémy ;-)
Nicméně není to nic složitého, takže to asi nechám tak, jak jsi psal :)
Ď (ík)

;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.