Autor Zpráva
petrVan
Profil *
Dobry den trapim se s tim jaky vyraz ve funkci strtotime() mam pouzit aby mi to vratilo cas prvniho dne v mesici:(
Anonymní
Profil *
a ktoreho mesiaca?
ked tohto.. tak by som skusil strtotime("this month"); ;-)
petrVan
Profil *
a ktoreho mesiaca?
ked tohto.. tak by som skusil strtotime("this month"); ;-)


pouzivam strtotime("this month 00:00:01"); a to prave nefunguje tak jak by melo
Dmagician
Profil
Skusil som. Relativne to asi nebude tak jednoduche. Musis najpvr zistit nazov mesiaca a potom napisat nazovmesiaca/01 a to by asi slo.
Dmagician
Profil
$abc = strtotime(date("M", strtotime("this month"))." 01");
echo date ("Y M d h:i",$abc);
Anonymní
Profil *
mktime(0, 0, 1, $mesiac, 1, 2006) ?
Dmagician
Profil
teda takto.. velke H.. inak to spatne interpretuje v 12 hod formate..

$abc = strtotime(date("m", strtotime("this month"))."/01"); //vrati timestamp pre prvy den mesiaca 0:00 hod
echo date ("Y M d H:i",$abc);
Anonymní
Profil *
strtotime by som nepouzival z 2 pricin:
1, pomala
2, nepresna

neviem naco to chcete robit tak zlozito ked mktime uplne staci
Dmagician
Profil
Anonymni: mne je to jedno kludne aj mktime, obzvlast ak je rychlejsi, ale ten priklad si skus otestovat a potom napis sem opraveny. Ja si to idem zatial prestudovat.
Dmagician
Profil
Aha asi to nejde preto ze $mesiac mas nevyplneny.. mhm
Anonymní
Profil *
Aha asi to nejde preto ze $mesiac mas nevyplneny.. mhm
tak asi ne ;)

myslis toto? na aktualny mesiac?
mktime(0, 0, 0, date('n', time()), 1,date('Y', time()));
Dmagician
Profil
schvalne som to meral, pokial to zapises takto

$abc = strtotime(date("m", time())."/01")
echo date ("Y M d H:i",$abc

tak je to dokonca otrosku rychlejsie.. ale inak je to v podstate zanedbatelne kedze sa tato operacia nikdy nevykonava v cykloch ale zvycajnne jednorazovo pre vypocet casovych ohraniceni .

roman
Anonymní
Profil *
tak iste, ale ten cyklus ma simulovat zataz servera povedzme ;)
a henta strtotime je fakt hrozna funkcia, pri jej pouzivani som zaznamenal iste 'skoky', jednoducho ked som daval next year, tak to hadzalo po case ine datumy akoby len pripocital pocet sekund ktore pripadaju na priemerny rok
Dmagician
Profil
Fu tak to to uz je vazny dovod preco sa vyhybat tejto funkcii.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.