Autor Zpráva
mitr
Profil
Tak jsem dnes přeinstaloval Windows a nemůžu nějak rozchodit PHP pod Apache jako modul.
Nainstaluju Apache a chodí správně i na 127.0.0.1 se objeví nějaká hláška.
Pak přidám do httpd.conf:
LoadModule php5_module "c:/Apache2/php516/php5apache2.dll"
A když se pokusím spustit apache tak napíše: "The requested operation has failed!".
Nechápu proč, všechny cety jsou OK a DLL soubory pro jistotu nahrané i v WINDOWS\system32

Zkoušel jsem to s Apache 2.2.3 i Apache 2.0.59 PHP 5.1.6 i PHP 4.4.4
pE eLL
Profil
u apache verze 2.2.2 mi to delalo to stejne proste php mi zaboha nechtelo jet nakonec bylo nutnu stahnout opravenou knihovnu pro php

stahnul jsem to odsud a pak uz mi to jelo bez problemu: http://www.apachelounge.com/download/

snad ti to pomuze
DoubleThink
Profil *
apachelounge.com bych se osobně vyhnul širokým obloukem. Jejich Win32 kompilace Apache sice vychází někdy i s půlročním předstihem před oficiálním releasem, ale vyskytuje se tam velké množsví nekompatibilit - například s PHP nebo Perlem.

mitr
Podívej se do error logu - tam zjistíš, proč Apache nenaběhl - hádal bych nějakou nenalezenou knihovnu.
mitr
Profil
DoubleThink

Problém je v tom že při tom dalším startu když přidám LoadModule, tak do LOGu už nenapíše nic :-/
Spouštěl jsem ho v 18:23:xx a v tom čase tam už žádný záznam není :-/

[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Apache/2.2.3 (Win32) configured -- resuming normal operations
[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Server built: Jul 27 2006 16:49:49
[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Parent: Created child process 3720
[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Child 3720: Child process is running
[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Child 3720: Acquired the start mutex.
[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Child 3720: Starting 250 worker threads.
[Tue Sep 12 18:19:47 2006] [notice] Child 3720: Starting thread to listen on port 80.
[Tue Sep 12 18:22:41 2006] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Tue Sep 12 18:22:41 2006] [notice] Child 3720: Exit event signaled. Child process is ending.
[Tue Sep 12 18:22:42 2006] [notice] Child 3720: Released the start mutex
[Tue Sep 12 18:22:43 2006] [notice] Child 3720: Waiting for 250 worker threads to exit.
[Tue Sep 12 18:22:43 2006] [notice] Child 3720: All worker threads have exited.
[Tue Sep 12 18:22:43 2006] [notice] Child 3720: Child process is exiting
[Tue Sep 12 18:22:43 2006] [notice] Parent: Child process exited successfully.
mitr
Profil
Předtím jsem nainstaloval akorát Apache a PHP použil "staré" se správným nastavením .. atd :-)
Instaloval jsem i Apache 2.0.59 a dokonce i 2.0.58 který jsem měl předtím anic ... vůbec nic, nenapadá mě čím by to mohlo být, snad né něcím ve Windows, upravil jsem si jich totiž pomocí nLite a dnes je nainstaloval.
mitr
Profil
hmm už fakt nevím, možá ještě přeinstaluju nově nainstalované Widle :-)
Anonymní
Profil *
a nemoze byt to tym ze sa snazi pridat tam tu knihovnu 2x? skontroluj ci ju nemas nak roztrusene vo viacerych windowsacky folderoch, bo mne toto iste pisalo sice pri niecom inom.. ale zaklad je stejny.. snad
RiZe
Profil
Co třeba cesty k souborům, nemáš na nové instalaci jinak vytvořené složky?

EDIT: sry, ty jsi vlastne cesty kontroloval
WertriK
Profil
Pánové samá voda, nedávno jsem se s kamarádem taky pokoušel rozběhat PHP5 + Apache 2.2, ale se s tejným problémem. Říkal jsem si že to není možné, ale když jsem prohledal několik fór našel jsem že v Apachi 2.2 je bug a PHP5 s tím nejde rozjet.
Místo :
"c:/Apache2/php516/php5apache2.dll"
by se mělo použít
"c:/Apache2/php516/php5apache2.2.dll" nebo tak nějak, ale tak knihovna prostě neexistuje.

Radím stáhnout si verze jaké jsou uvedené na
http://radekhulan.cz/item/instalace-php-5-mysql-4-0-a-apache-2-na-wind ows
a pojede to v pořádku.

Pokud nevěříš pohledej na http://forum.builder.cz/.

Starší verze apache najdeš na http://archive.apache.org/dist/httpd/binaries/win32/
Anonymní
Profil *
subor php5apache2.2.dll pre Apache 2.2.x treba pouzit zo SNAPshotu PHP na http://snaps.php.net/ z verzie 5.2.x a potom to pojde, staci citat dokumentaciu a Instal subory
mila
Profil
Ano, php5apache2.dll nefunguje s apache 2.2
Řešil jsem to zrovna o víkendu. Stahoval jsem různý knihovny, ale nějak to nefungovalo. Nejlepší je asi stáhnout starší apache. Nepředpokládám, že by si na localu využil výhody 2.2.
btw na php.net píšou, že by se vůbec php nemělo instalovat na Apache 2 (v produkčním prostředí)
mitr
Profil
Anonymní
Ufff tak jsem sáhnul soubor z snaps.php.net a nahradil ho a funguje to .. super ;-)

Akorát nějak nemůžu rozchodit "VirtualHost".
Nastavení u růyných domén
DocumentRoot K:\htdocs\neco.cy\www
nějak z nesnámých důvodů nezabere a bere se pořád K:\htdocs
http://neco.cz
nacte:
K:\htdocs\index.php
místo:
K:\htdocs\neco.cy\www\index.php
i v phpini je vidět:
DOCUMENT_ROOT K:/htdocs


Snad jsem nic nezapomněl nstavit ? nastavoval jsem to kdysi, takže si to už nevzpomínám jestli musím ještě něco :/
mitr
Profil
Jo zapomněl:

NameVirtualHost *:80

Díky moc všem zůčastněným, teĎ už to vše funguje jak má ;-)
Anonymní
Profil *
Problem je v tom, ze modul pro Apache 2.0.x je prelozen s jinyma khihovnama nez jsou v Apache 2.2 (libapr, libaprutil) - je tedy nutne stahout modul php5apache2_2 z dev snaps (nebo si to prelozit sam) nez to bude v oficialni verzi - pak to funguje.
Anonymní
Profil *
Mám asi stejný problém,
instaluju apache_2.2.3-win32-x86-no_ssl.msi a php-5.1.6-Win32.zip, co musím udělat oproti standartní instalaci, abych tyto dvě věci spolu rozchodil?
Anonymní
Profil *
mno precitat si predchadzajuce odpovede :)

subor php5apache2.2.dll pre Apache 2.2.x treba pouzit zo SNAPshotu PHP na http://snaps.php.net/ z verzie 5.2.x a potom to pojde, staci citat dokumentaciu a Instal subory

uz vies?hm
DoubleThink
Profil *
Nejlépe bude opravdu počkat na další verzi PHP.
mitr
Profil
Tak jsem si počkal na další verzi (5.2.0), je pravda sice že mi to nehládí žádné chyby při vypínání, ale zase mi nefungují žádné extension. MYslím tím hlavně: MySQL a PgSQL .. hrůza ...
Fatal error: Call to undefined function pg_connect() in ....
Nebo napadá někoho jiný nápad proč PHP najednou enzná funkci pg_connect ?
v phpinfo() není žádná zmínka o MySQL a PgSQL :-/
nightfish
Profil
mitr
máš správně nastavenou cestu k extensions? máš je odkomentované v php.ini?
mitr
Profil
nightfish
samozřejmě cestu k extension jsem změnil akorát z:
extension_dir = "c:/Apache2/php516/ext/"
na
extension_dir = "c:/Apache2/php520/ext/"
a jsou odkomentované v php.ini
mám i správný php.ini v c:\windows

hmm zajímavé, phpPgAdmin hlásí:

PHP není zakompilováno s podporou PostgreSQL :-O

a phpmyadmin:
nelze nahrát rozšíření mysql,<br />zkontrolujte prosím nastavení PHP
mitr
Profil
ještě dodám že v httpd.conf načítám:
LoadModule php5_module "c:/Apache2/php520/php5apache2_2.dll"

protože php5apache2.dll pořád nefunguje s Apache 2.2.3
mitr
Profil
tak ono nefunguje žádné rozšíření :-O
nightfish
Profil
mitr
máš do windows/system32 nakopírován php5ts.dll z nového PHP? popřípadě nastavenou PATH tak, aby našel novou verzi toho souboru?
mitr
Profil
Jé díky moc ... to je ono, měl jsem tam starý ;-)
A já se divil proč mi pořád píše phpinfo() nahoře velký nápis PHP Version 5.1.6 :)
Nj tak tenhle jsem tam zapomněl nahrát když jsem kopíroval libmysql.dll, .... :)
Ještě jednou moc díky ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0