Autor Zpráva
kesav
Profil *
Ahoj. Potřeboval bych přepsat tohle: SELECT * FROM data ORDER BY id DESC aby ten parametr nacital jen podle session, teda ne vsechno.

if(isset($_SESSION['auth']))
{
echo '<a href="prihlas/logout.php?logout=yes">Odhlásit se</a></p>';

$query=MySQL_Query("SELECT * FROM data ORDER BY id DESC") or die ('nepodarilo se mi precist data z databaze:-(');


Aby to vypisovalo z db jen data urciteho uzivatele, a to kontrolovalo spravnost uzivatele pres sesion. Jde to?

Dík
jonge
Profil
Myslíš SELECT * FROM `tabulka` WHERE `login` = '{$_SESSION['login']}' ???
kesav
Profil *
Copak existiuje "prikaz" login i v sql?
Casero
Profil
kesav
ne to login j název sloupce...
jonge
Profil
Cože? Sry ale fakt jsem tě nepochopil :) mohl bys mi to vysvětlit?
YoSarin
Profil
kesav
Tady to není myšlený jako příkaz login, ale jako sloupeček login. Znamená to asi tohle:
Vyber z tabulky "tabulka" všechny záznamy, pro které platí, že pole "login" se rovná hodnotě obsažené v session['login'];
lepší? :-)
Yo'Sarin
Casero
Profil
kesav
jestli máš s tímto probém, zksu něco pohledat o učení mysql... je to podmínka která ti vyfiltruje dotaz "kde sloupec login je roven aktualni sessions"
kesav
Profil *
Hodnotou login s emysli hodnota z formulare? Napriklad email(jmeno)?
Alphard
Profil
`login` = '{$_SESSION['login']}'

z přihlašovacího formuláře se, předpokládám, uloží do session, a pak se načítá ze session
jonge
Profil
Vysvětlím ti to.
Uživatel vyplní formulář (login + heslo), pak to zpracuješ na jiné stránce, kde dáš mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM `uzivatele` WHERE `login` = '{$_POST['login']}' AND `heslo` = '{$_POST['heslo']}'");
Pak pokud je zde alespoň 1 řádek tak uložíš login, takhle: $_SESSION['login'] = $_POST['login']; a potom už vložíš ten řádek výše :)

Ale samozřejmě si musíš ošetřit data z formuláře kvůli bezpečnosti :)
Anonymní
Profil *
a nabuduce do fora o DB
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.