Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Zdravim,
chci se zeptat, jestli někdo nezná způsob, jak v PHP vytáhnout z WHOIS databaze, jestli domena existuje nebo ne, popř. jestli nema nějaky odkaz, kde bych si o tom přečetl.
Díky moc za odpovědi
Ero
Profil *
tahat sa to da http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string= &searchtext=127.0.0.1
uz len to chce napisat skript
Anonymní
Profil *
no mozna mi to unika, ale jde na te strance zjistit jestli je domena volna nebo zaregistrovana nebo to vyhleda jen IP adresy?
Anonymní
Profil *
tak sem to nějak urobil:<?
$i = $_GET['q'];
if (isset($_GET['q'])) {
$file = join ('', file("http://centralops.net/co/DomainDossier.aspx?dom_whois=true&addr= ".$_GET['q'].""));
$e = explode("Could not find an IP address",$file);
if (count($e) == 2) {
echo 'Doména '.$_GET['q'].' je volná';
}
else { echo "Doména je obsazena"; }
}
else {echo 'Zadejte jméno domény:
<form method="get" action="index.php">
<input type"text" name="q" />
<input type="submit" value="odeslat">
</form>
';}
?>

Celkem mi to funguje, jestli ste nasli nejakou chybu tak napiste
Anonymní
Profil *
Takže nakonec sem to udelal takhle:

if (isset($_GET['q'])) {
$file = join ('', file("http://centralops.net/co/DomainDossier.aspx?dom_whois=true&addr= ".$_GET['q'].".".$_GET['koncovka'].""));
$e = explode("Could not find an IP address",$file);
if (count($e) == 2) {
echo 'Doména '.$_GET['q'].'.'.$_GET['koncovka'].' je volná';
}
else { echo "Doména je obsazena"; }
}
else {echo 'Zadejte jméno domény:
<form method="get" action="index.php">
<input type"text" name="q" />
<select name="koncovka">
<option value="cz">.cz</option><option value="sk">.sk</option>
<option value="com">.com</option><option value="eu">.eu</option>
<option value="net">.net</option><option value="org">.org</option>
<option value="info">.info</option><option value="biz">.biz</option>
<option value="de">.de</option><option value="ru">.ru</option>
<option value="pl">.pl</option><option value="name">.name</option>
<option value="us">.us</option><option value="as">.as</option>
<option value="at">.at</option><option value="be">.be</option>
<option value="cc">.cc</option><option value="ch">.ch</option>
<option value="cn">.cn</option><option value="lt">.lt</option>
<option value="lv">.lv</option><option value="cx">.cx</option>
<option value="li">.li</option><option value="se">.se</option>
<option value="nu">.nu</option><option value="ac">.ac</option>
<option value="ag">.ag</option><option value="to">.to</option>
<option value="tv">.tv</option><option value="am">.am</option>
<option value="bz">.bz</option><option value="cd">.cd</option>
<option value="fm">.fm</option><option value="gs">.gs</option>
<option value="in">.in</option><option value="io">.io</option>
<option value="jp">.jp</option><option value="la">.la</option>
<option value="md">.md</option><option value="ms">.ms</option>
<option value="sc">.sc</option><option value="sg">.sg</option>
<option value="sh">.sh</option><option value="tc">.tc</option>
<option value="tk">.tk</option><option value="vg">.vg</option>
<option value="ws">.ws</option><option value="hu">.hu</option>
<option value="ca">.ca</option>
</select>


<input type="submit" value="odeslat">
</form>
';}
P_T_
Profil
Zkus se podívat na http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=33 201
medden
Profil *
> Celkem mi to funguje, jestli ste nasli nejakou chybu tak napiste
To parsovanie mi pripadá dosť nešťastné. Kratučký zoznam chýb:
- Načo pouzívať join na file(), ked môžeš použiť rovno file_get_contents(); ? Inak po správnosti by malo byť použité rozšírenie curl
- ak chceš zisťovať či nejaký reťazec (ne)obsahuje nejaký iný, pri statických výrazoch použi strpos(); inak preg_match a jemu podobné funkcie
Anonymní
Profil *
Díky díky, vezmu si ponaučení :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.