Autor Zpráva
lumpy
Profil
Zdravim, dal by sa podla vas tento kod upravit tak, aby sa vytvorilo strankovanie? Pozeral som sa na internete, ci nenajdem nejaky navod, ale vsetky su s pouzitim databazy a s tou ja robit neviem..tak som sa spytal...

<?
if (($meno!=""))

{
$cas = date('j.n.Y|H:i.s'); //format casu
$meno=strip_tags($meno);
$odkaz=strip_tags($odkaz,"<|>,<>,<*>"); $odkaz=nl2br($odkaz);
$odkaz = ereg_replace("[[:alpha:]]+://[^<>[:space:]]+[[:alnum:]/]","<span id=\"od\"><a href=\"\\0\">[link]</a></span>", $odkaz);
$f = @fopen("board.dat", "r");
$old = @fread($f, filesize("board.dat"));
fclose($f);

$new = "
<div id=\"odstavec\">\n
<b>$meno</b>\n
<hr color=\"black\">\n
$odkaz\n
<hr color=\"black\">\n
<h5>kedy:<b>[$cas]</b></h5>\n
</div><br>\n";

$old = $new.$old;
$f = fopen("board.dat","w"); //zapis
fputs($f,$old);
fclose($f);
}
include("board.dat");
?>
tiso
Profil
Robiť stránkovanie súboru - to je čistá samovražda...
lumpy
Profil
tiso

a existuje nejaky sposob ako to spravit?

ak hej tak aky?
tiso
Profil
Napríklad načítať celý súbor do poľa a to pole potom stránkovať... Problém je že ten súbor musíš načítať celý, i keď chceš z neho vypísať len časť, dalo by sa to iba ak by si mal v tom súbore konštantnú dĺžku záznamov - riadkov...
lumpy
Profil
tiso
Ja som skor rozmyslal o takom rieseni, ze by som ten subor, kde su ulozene prispevky dal dal nejako prechadzat ako retazec, a vzdy keby to narazilo na <div id=\"odstavec\"> tak by to povazovalo ako jeden prispevok a nejak by to vytvaralo to strankovanie, ale vobec nemam blizsiu predstavu ako na to...
tono
Profil *
No jen tak v rychlosti mě napadlo, že bych to asi udělal tak, že bych měl 2 pomocné soubory třeba pocet_prispevku.txt a pocet_souboru.txt.
Do souboru pocet_prispevku.txt bych vždy po přidání příspěvku uložil číslo o 1 vyšší a když by dosáhlo třeba 20 příspěvků, tak bych pak vytvořil nový soubor, kam se ukládají příspěvky (třeba kniha2.dat) a ten by měl v názvu číslo ze souboru pocet_souboru.txt (teď zrovna tao číslo 2). Do souboru pocet_souboru.txt bych vždy uložil číslo o 1 vyšší při vytvoření nového souboru s příspěvky. Potom už by se dali udělat odkazy na jednotlivé jakoby stránky, přičemž by se načetl vždy pouze obsah požadovaného souboru s příspěvky.
tiso
Profil
lumpy
Veď hovorím - načítať do poľa a vypisovať iba jeho časť...
Joker
Profil
tiso
Bez načítání celého souboru by se to dalo tak, že by změnil ukládání souborů aby to bylo 1 záznam = 1 řádek a potom by to fungovalo tak, že by dostal třeba proměnné $od_ktereho a $kolik a pak přeskočil $od_ktereho řádků a potom zobrazil $kolik řádků.
Alespoň by nebylo potřeba načítat celý soubor.
tiso
Profil
Joker
Ako si predstavuješ to preskočenie xy riadkov? to ma celkom zaujíma...
lumpy
Profil
tono
No hej, a co by si robil potom, keby sa to cislo zvysilo napriklad na 60 a vyssie???
lumpy
Profil
Ach, nerozumiem tomu, keby ste niekto prisli na nejaky napad (aj s kodom) tak budem iba rad
Filo
Profil *
např neco jako
<?php
$vypis = File("board.dat");
echo $vypis[0]."...&nbsp;<a href=xx>více&gt;&gt;</a><br /> ";
echo $vypis[1]."...&nbsp;<a href=xx>více&gt;&gt;</a><br /> ";
echo $vypis[2]."...&nbsp;<a href=xx>více&gt;&gt;</a><br /> ";
echo $vypis[3]."...&nbsp;<a href=xx>více&gt;&gt;</a><br /> ";
echo $vypis[4]."...&nbsp;<a href=xx>více&gt;&gt;</a><br /> ";
.
.
.
?>
Filo
Profil *
teď koukam co jsem to vytahl za kostlivce:D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.