Autor Zpráva
greno
Profil *
Neviete mi niekto nahodou poradit ako by sa dalo urobit aby som mal dve tlacitka typu submit (alebo v krajnom pripade button) v jednom formulary ale tak aby kazde tlacitko odosielalo do ineho suboru??
Diky moc za kazdu uzitocnu radu
Casero
Profil
greno
třeba to odeslat do stejného a od tam to přeposlat dál..
greno
Profil *
Asi si ma nepochopil...
mam formular na spracovanie textu a potrebujem aby jedno tlacitko ho odoslalo do databazy (toto nie je problem) ale potebujem dalsie, kt. by poslalo ten text do dalsieho suboru, kt. by mi spravil nahlad z neho. Nechcem to robit ale cez to ze: nazov.php?text= pretoze ak by bol text dlhsi (a co bude vzdy) tak sa to tam nezmesti
Alphard
Profil
pro submit nastavit name a v PHP pomocí podmínky rozdělit akce
<submit value="Zapis" name="zapis">
<submit value="Zobraz" name="zobraz">
rabbit
Profil
Jestli chceš mermomocí posílat na dva různé místa, budeš to muset vyřešit javascriptem (přepsat cíl formuláře po kliku na tlačítko a následně spustit odeslání). Takový přístup je samozřejmě blbost.

Formulář má vždy jeden cíl zapsaný v atributu action. Ty si však v tomto cílovém skriptu při zpracování formuláře můžeš jednoduše zjistit, kterým tlačítkem byl odeslán a podle toho provést uložení do db nebo udělat z něj náhled.
greno
Profil *
a ako to mozem zistit akym tlacitkom bol odoslany??
Alphard
Profil
<?php
if(isset($_POST['prvni']))
echo "Prvni";
if(isset($_POST['druhy']))
echo "Druhy";
?>
<form method="post">
<input type="submit" name="prvni" value="První">
<input type="submit" name="druhy" value="Druhý">
</form>
Casero
Profil
greno
podle hodnoty value
greno
Profil *
diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.