Autor Zpráva
INSiGHT
Profil
Zdravím,
mám stránku http://bubblebeatz.cz/alesovka-php/index.php, kde vkládám pomocí include do levého sloupce novinky.
V Opeře a FF je vše v pohodě, ale IE mi odsadí text cca 10px od vrchu.
Původně jsem hledal chybu v CSS, ale nic jsem bohužel nenašel a jako začátečník v PHP jsem došel k závěru, že bude chyba možná tady.
Pokud někdo máte vysvětlení, rád si ho přečtu.

Díky!


INSiGHT
Casero
Profil
INSiGHT
a když tam nepoužiješ include, ale prostě to tam vložíšn tak to dělá taky??...a není problém v te includované stránce??,
tiso
Profil
...tých rozdielov tam máš viac, ale myslím že Ti to robí margin či padding v odstavci...
INSiGHT
Profil
tiso: Vím o tom, ale je to teprve ve stádiu vývoje, takže ladit klasické rozdíly IE vs zbytek světa budu později.

casero: http://bubblebeatz.cz/alesovka-php/index2.php tady je text vkládán čistě v HTML a tam je to OK.
Šejn
Profil
INSiGHT
Půl roku uběhlo a já doufám, že už máš řešení. Mám totiž ten samý problém. :)
honzah2
Profil *
phpéčkem to určitě nebude, to pracuje na straně serveru. Této mezery se lze zbavit pomocí CSS stylu margin. Nastav si margin-top: 0px; a mělo by to být v poho
ork
Profil
pokud nenastavíš margin, tak IE implicitně udělatá těch 10px. Takže si nastav pro danou oblast margin 0.
Šejn
Profil
honzah2 a ork
Děkuju Vám, zkusím to. Nechápu proč to IE dělá, k čemu by to mělo být dobré.
No, hlavně, že to jde řešit.
Šejn
Profil
Tak nastavení margin 0px nefunguje. Nejspíš to je kódováním UTF-8.
Viz: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=13 912
Zatím se mi to ale nepodařilo vyřešit. :/
Šejn
Profil
Už mi to funguje. :)

Pokud máte někdo stejný problém, tady je řešení: http://maciweb.net/blog/web/clanek.php?clanek=89
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.