Autor Zpráva
Vasek
Profil *
Ahoj.

Mám takovýhle odkaz.


<a href="kosik.php?action=add&idx=<?php echo $zaznam["idx"]; ?>&pocet=1">pridej do kosiku</a>


Po kliku na nej se prejde do kosiku a prida produkt. Ja vsak chci rozlisit dve situace. Podminkou nejspis
1)Clovek prijde na kosik.php z tohohle odkazu, hodi ho to headrem nekam pryc.
2)Kdyz vsak da klasicky kosik.php, zustane tam. Muzete mi pomoci, jak na to?

Díky, a prosím Vás o rady náměty.
Alphard
Profil
když přijde z tohodle odkazu: pridej.php?presmeruj=ano
a pomocí podmínky přesměruj
Vasek
Profil *
Prosim, muzes ukazat jak bude vypadat kod? Takhle jsem to moc nepochopil...
Alphard
Profil

<a href="kosik.php?action=add&presmeruj=ano&idx=<?php echo $zaznam["idx"]; ?>&pocet=1">pridej do kosiku</a>

kosik.php:


if($_GET['presmeruj'] == "ano")
Header("Location: neco.php");
tiso
Profil
kosik.php:

if(isset($_GET["action"]) AND ($_GET["action"] == "add")){
//nieco rob

header("Location: http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["HTTP_REFERER"]);
}
else{
//zostan na stranke
//nieco rob
}
Vasek
Profil *
musi tam byt

http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["HTTP_REFERER"]);

takhle slozita adresa?
K
Profil *
"http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["HTTP_REFERER"]


tohle te hodi zpet na stranku ze ktery si kliknul(tzn. kliknes na pridani zbozi ono se ti prida a vrati te to zpet na seznam zbozi).
tiso
Profil
Vasek
musí...
1. musí byť absolútna - viď. http://sk2.php.net/manual/sk/function.header.php
2. druhá časť Ťa presmeruje na stránku na ktorej si klikol na odkaz - ako píše K
Vasek
Profil *
Fatal error: Call to undefined function: addprod() to se deje, kdyz to davam na starnmku podle vas, envim cim to je.

Jiank server name SERVER_NAME bude co ? mam to nechat takhle nebo prepsat na server name? dik
tiso
Profil
Vasek
chyba je na Tvojej strane - v Tvojej časti, nikto tu žiadnu funkciu addprod() nespomínal...
Vasek
Profil *
ja vim, ale jakto ze bez toho kdou, ktery zajistuje presmerovani to slo...?
tiso
Profil
Lebo to nevieš správne poskladať a použiť? Mám hádať ďalej, alebo ako?
Vasek
Profil *
Jeste jeden dotaz, ta podminka by mela obsahovat cely kod, ze?
Vasek
Profil *
napadlo me, ze tam mam bvlastne v kodu u ty addpod switch($_GET["action"]) a v podmince je if(isset($_GET["action"])
tiso
Profil
Neviem o ktorej konkrétne podmienke hovoríš...
Vasek
Profil *
Podminka, ktera zajistuje to premserovani, pokud jsi se tam dostal z produktu, resp. z kliku pridej do kosiku.
Vasek
Profil *
uz to asi mam, ale potrebuju upravit ten header, takhle fto dela adresu www.stranka.czhttp doslova, neni to preklep. <?header("Location: http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["HTTP_REFERER"]);

}?>
tiso
Profil

header("Location: http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["HTTP_REFERER"]);

musí fungovať...
Vasek
Profil *
zacne to nacitat http://www.stranka.czhttp doslova, nema se v tom radku nekde neco upravit? Treba server name?
tiso
Profil
Neviem Ti povedať kde to je.... skús si vypísať premenné cez print_r($_SERVER); alebo phpinfo();
Vasek
Profil *
jo tohle, to ma byt document root?
Vasek
Profil *
Nebo mi jen rekni, co se tam vyplnuje, jaky parametr..
tiso
Profil
??? asi si nastavoval v php.ini niečo čo si nemal...
Vasek
Profil *
v php.ini sem nic nenastavoval, jen mi odpovez na moji pomerne jednoduse polozenou otazku, ma byt neco misto SERVER_NAME ? A pokud ano co?

Dik
tiso
Profil
Druhá možnosť je HTTP_HOST ($_SERVER["HTTP_HOST"])
Vasek
Profil *
Jak to bude vypadat v kodu?

<?
if(isset($_GET["action"]) AND ($_GET["action"] == "add")){
?>
<? header("Location: http://".$_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["HTTP_REFERER"]);


}?>

pls i s prikladem!
tiso
Profil
Príklad som Ti napísal pred 3-mi hodinami...
Prečo stále ukončuješ a začínaš php-mód?
Vasek
Profil *
Ale porad jsem se nedozvedel, jestli se nahrazuje SERVER _ NAME nejakym nazvem, ci ne. Na to jsi mi neodpovedel, i kdyz jsem se jasne ptal. Muzes mi prosim odpovedet? :) Dik
tiso
Profil
Veď som Ti odpovedal - viď. 23:17:34
Ak čakáš čím sa má nahradiť tak názvom Tvojho servera - "www.example.com" alebo "example.com" na localhoste "localhost"
K
Profil *
:) zabava

SERVER _ NAME nicim nenahrazuj a pise se to bez mezer SERVER_NAME
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0