Autor Zpráva
peta
Profil *
Jak zjistit volne misto hostingu, konkretne mne ted zajima xhosting.cz ?
Mam chat, mam v nem fotoalbum a chtel bych tam zobrazovat, kolik mista jeste zbyva, nez se mi ucpe hosting.
(Samozrejme tam dam minus asi 3M, protoze uplne ucpane by mi to bylo asi na 2 veci a jedna z nich je zrusit ucet :)))
Anonymní
Profil *
Předpokládám, že umíš PHP:
1. zjisti velikost všech položek v rootu webu
2. odečti to od místa, které ti hosting přidělí + ty 3 MB
peta
Profil *
Anonymní
Hm, chytre. A nejaka ta funkce, ktera by mi vratilo primo cislo, kolik je volneho? Nebo ti prijde jednoduche prochazet vsechny podadresare, pokud je to v nejake tabulce uz primo uvedene?
Cili mne zajima nazev funkce, ktera mi toto cislo zobrazi.
nightfish
Profil
http://cz.php.net/manual/cs/function.disk-free-space.php
peta
Profil *
Super, moc dik. Koukam, ze mam asi jeste skoro 250MB. Presne ten udaj ukazuje FTP. Znas to, nepouzivas to a ses linej hledat, ona by to mohla byt klidne nejaka specialni funkce pres konstanty a tak.

<?php $n = disk_free_space("./")*1e-6; ?>
Volne misto: <?=(number_format($n,3,',',' ')." MB")?>
peta
Profil *
Hm, tak ted nevim, asi jsem mel pusteny localhost. to neva, ja to zkusim az budu presouvat soubory na web.
peta
Profil *
Tak mi to ukazuje presne to, co jsem nechtel :)
http://mracek.xhosting.cz/chat/
registrace - login - nastaveni - fotoalbum
ze mam 12G k dispozici, coz je naprosty nesmysl, protoze xkosting dava asi 100M. Takze jak to napsat?
Alphard
Profil
Funkce disk-fre e-space vrátí AFAIK volné místo na disku (12G má volného hosting), ale neřeší, co máš přidělěno

bude asi třeba použít návod od Anonymního:

Předpokládám, že umíš PHP:
1. zjisti velikost všech položek v rootu webu
2. odečti to od místa, které ti hosting přidělí + ty 3 MB
thingwath
Profil
Předně musíš vědět jak je to omezení místa vlastně řešeno. Bez toho máš smůlu.
llook
Profil
free_disk_space vrátí, kolik je možné do daného adresáře uložit. Takže volné místo na diskovém oddílu, na kterém ten adresář je. Pro zjištění volného místa na hostingu žádná zvláštní funkce není, univerzální řešení je fakt spočítání zabraného místa.
A ještě je třeba počítat s tím, že soubory zabírají na disku více prostoru, než je jejich velikost...
peta
Profil *
llook
Hm, to jste mne moc nepotesili. Vim, ze u linuxu jde na adresar pridelit misto. Takze by se to mohlo sledovat v nejake promenne, ne? A pokud se to nesleduje, tak asi by mohla vyuzit nejaka funkce typu LIST, ne?
Retal
Profil
Curl, login do administrace, screenscrape volného místa.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0