Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Matouš Profil |
#1 · Zasláno: 19. 10. 2006, 14:21:41
Ahoj mám problém s touto hláškou na mém webu: Notice: Undefined index: cast in /www/2/site25942/wwwroot/index.php on line 94
Z php využívám zatím jen skript na otevírání odkazů v daním okně tabulkového layoutu ve tvaru: <?php switch($_GET['cast']) { case '1': include "uvod.php"; break; case '2': include "9.php"; break; default: echo "Defaultní hodnota"; break; } ?> A odkazy v podobě: <a href="index.php?cast=2">.......</a> atd. Hlášku to vypisuje v hlavním okně, hned nad zobrazeným nápisem "Defaultní hodnota". Prosím o vysvětlení o co jde a o radu, jak se toho zbavit, případně jak tomu předejít. |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 19. 10. 2006, 14:28:48 · Upravil/a: nightfish
<?php |
||
manyiak Profil * |
#3 · Zasláno: 19. 10. 2006, 14:32:02
nazdar,
problem je ftom, ze pokud $_GET['cast'] neni definovano, switch sice funguje bez problemu, ale pri testovani te podminky pouzivas neco, co nezna... zkus dat na zacatek stranky: if(!isset($_GET['cast'])) $_GET['cast'] = "";(jestli se nepletu) ...a hlaska by ti mela zmizet... btw. jde o chybu nejnizsi urovne (Notice), ktera neni zavazna (ma pouze informativni charakter, jak uz ze sameho nazvu vyplyva) a vypnout to lze v php.ini v sekci "Error handling and logging", konkretne error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE |
||
Matouš Profil |
#4 · Zasláno: 19. 10. 2006, 16:54:59
manyiak
Jo funguje bez problemu dik. Ještě tohle - můžeš mi vysvětlit, k čemu přesně slouží $_GET ? A zadalší za dával jsem do scriptu: error_reporting(E_ALL); Ale od tebe jsem pochopil, že tam to asi nemá co dělat, že? |
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 19. 10. 2006, 16:58:13
$_GET je pole, kde jsou uložené promněnné z URL
error_reporting(E_ALL); nastavuje zobrazení chyb, pro testování je vhodné chyby IMHO zobrazovat, v ostrém provozu skrývat |
||
Matouš Profil |
#6 · Zasláno: 19. 10. 2006, 18:55:40
Alphard
Dík ale neodpověděl si mi na otázku....kam se to error_reporting(E_ALL); dává? Jestli do kodu, nebo do php.ini nebo může být v obou? $_GET mi zkus vysvětlit trochu obšírněji, třeba vzhledem k tomu mému skriptu..... Já si pod pojmem pole totiž představím víc hodnot pohromadě a to tady asi být nemůže ne? Je tam vždycky jen jedna konkretní proměnná ne? |
||
DoubleThink Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 10. 2006, 19:28:02
$_GET je pole - obsahuje všechny proměnné, poslané metodou GET
soubor.php?promenna1=hodnota1&promenna2=hodnota2&... $_GET['promenna1'] = hodnota1 $_GET['promenna2'] = hodnota2 ... |
||
Matouš Profil |
#8 · Zasláno: 20. 10. 2006, 22:24:05
DoubleThink
Heh dík už to chápu. Mimochodem jsem poctěnej. Máš fakt skvělej web a včechno co si dělal je skvělý. Dokonce sem si zahrál i tu tvou flashruletu (všechno sem prohrál) :) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0