Autor Zpráva
miras
Profil
Jsem si stáhnul php sript na online počítadlo(na www.vseproweb.com) vyplnil sem připojení pro mysql databázi,náhrál soubory přes ftp a kozuknul se na stránku a tam se mi objevila tato chyba:
ERROR : v zapisu do tabulky useronline

v čem se udělal chybu?Tady jsou scripty:

1. sript online.php:

<?


$server = "mysql.ic.cz";
$db_user = "ic_walkmanphones";
$db_pass = "heslo";
$database = "ic_walkmanphones";

$timeoutseconds = 300;


$timestamp=time();
$timeout=$timestamp-$timeoutseconds;
mysql_connect($server, $db_user, $db_pass) or die ("ERROR : ve spojeni s tabulkou useronline");
mysql_db_query($database, "INSERT INTO online VALUES ('$timestamp','$REMOTE_ADDR','$PHP_SELF')") or die("ERROR : v zapisu do tabulky useronline");
mysql_db_query($database, "DELETE FROM online WHERE timestamp<$timeout") or die("ERROR : ve smazani TIMEOUTu v tabulce useronline");
$result=mysql_db_query($database, "SELECT DISTINCT ip FROM online WHERE file='$PHP_SELF'") or die("ERROR: ve vycucnuti udaju z tabulky useronline");
$user =mysql_num_rows($result);
mysql_close();

if ($user=="1"):
$ozne = "";
echo"PHPzone si právě čte $user člověk";
else:
if ($user<"5"):
$ozne = "é";
echo"PHPzone si právě čtou: $user lid$ozne";
else:
$ozne = "í";
echo"PHPzone si právě čte: $user lid$ozne";
endif;
endif;






?>


2. script onlinevytvor.php:

<?
$us = "ic_walkmanphones";
$pa = "heslo";
$db = "ic_walkmanphones";
$se = "mysql.ic.cz";

$spojeni=mysql.ic.cz($se,$us,$pa);

$a=ic_walkmanphones($db);

$f="CREATE TABLE online (
timestamp int(15) DEFAULT '0' NOT NULL,
ip varchar(40) NOT NULL,
file varchar(100) NOT NULL,
PRIMARY KEY (timestamp),
KEY ip (ip),
KEY file (file)
)";

$a=mysql_query($f,$spojeni);


echo "Tabulka vytvořena :-)))";
?>


Včem se udělal chybu?
Joker
Profil
Kdyžtak ta chybová hlášení upravte nějak takhle:
mysql_db_query($database, "INSERT INTO online VALUES ('$timestamp','$REMOTE_ADDR','$PHP_SELF')") or die("ERROR : v zapisu do tabulky useronline: ".mysql_error());

Hned uvidíte, kde je problém.

Osobně to raději dělám tak, že napřed dotaz zkonstruuju do proměnné třeba $sql a potom dám query($sql). V případě nějaké chyby pak jde alespoň jednoduše udělat echo($sql).
miras
Profil
tak sem to upravil a byla tam tahle chyba:

ERROR : v zapisu do tabulky useronline: Table 'ic_walkmanphones.online' doesn't exist
wimstr
Profil
Podle tý chyby snad je jasný v čem je problém ne??
miras
Profil
hm..pro mě ne.. bohužel..
Joker
Profil
Chápu že ne každý umí anglicky, ale na překlad "Table ... doesn't exist" přece jen není potřeba kdovíjaký angličtinář ;)
Ta tabulka neexistuje, musíte jí vytvořit.
Druhá možnost by byla, že se připojujete k nesprávné databázi.
miras
Profil
Sorry ale s html neumim a tak nevim jak tu tabulku vytvorit..
myslim si že připojení k databázi je ok..
miras
Profil
Nebo mi radši zkontrojul ty scripty co sem psal nazačátku..to bude nejlepší..
YoSarin
Profil
miras
Tak, milý pane:
1) URYCHLENĚ bych vám radil z původního příspěvku vymazat originální heslo a přístupové jméno...
2) zkus server mysql.ic.cz nahradit serverem 127.0.0.1 nebo localhost (na většině hostingů to tak chtějí)
3) tak koukám - nechybí ti tam parametr pro jméno DB? máš tam server, username a heslo, ale ne jméno DB
4) doufám že neplácám moc z cesty ;)

edit:
3) je nesmysl...
edit 2
2) je taky nesmysl
4) je tedy pravda - plácám z cesty... měl bych si ty témata líp číst... :-(
DJ Miky
Profil
miras
Problém v připojení k DB není, problém je v tom, že neexistuje ta tabulka online...
Nebyla u toho skriptu i struktura tabulky online?
miras
Profil
DJ Miky
V těch srpiptech je jen to co jsem napsal v prvním příspěvku..
Jak tak koukám bude nejlepší najít nový script páč s tou tabulkou nevimm..
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
ja mam pocitadlo pres soubory....
miras
Profil
pavel prochazka.zde.cz
Jak jako přes soubory??
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
jasne..... informace se misto do databaze uklada do souboru..... :)
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
se podivej na muj web.... :)
miras
Profil
sem napis link..
Dealer DK
Profil
pavel prochazka.zde.cz
anebo http://prochazka.d2.cz/

lol
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0