| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:21:33
ako mozem urobit:
mam 2 stranky, na prvej je formular: zadaj cislo: text field a dole tlacitko ked stisnem na tlacitko, tak nech ma presmeruje do druhej stranky a na tej druhej stranke nech je napisane: cislo, ktore ste zadali je: a tu bude cislo, ktore som zadal na tej predchadzajucej stranke. poradte. (hlavne ten druhy skript ma zaujima, co tam mam dat ? ja som tam dal echo "$cislo" ale nefunguje) |
||
| DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:30:26
echo $_POST['cislo'];
> Nejsou vypnuté register_globals? |
||
| nightfish Profil |
#3 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:30:32
misto $cislo dej $_GET['cislo'] nebo $_POST['cislo'], podle použité metody ve formuláři na první stránce
|
||
| pavel prochazka.zde.cz Profil * |
#4 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:34:34
musis taky v INPUTu specifikovat na ktery srcipt se ma odkazovat, nejlepsi je to sam na sebe a zadat ze tuho hodnotu ulozit do tejto promenne....
treba toto: ?><form name="gbook" method="post" action="index.php"> <table border="0"> <tr><td>Jméno: </td><td align="left"><input type="text" name="jmeno" size="100%" value="<?php if (isset($_POST['jmeno'])) echo $_POST['jmeno']; ?>"></td></tr> </table></form> <?php takzse tedka budes mejt v promenne JMENO poslane metodou POST hodnotu kterou zadas..... Pokud se budes odkazovat na stejny script jakym mas formular a pri opetovnem treba chybnem zadani parametru se ti do INPUTU vypise promenna ktrou jsi zadal... Tedka si dej ten script do souboru index.php.... zpracovani se take bude delat v index.php.... zde mas to zpr\acovani... toto taky sej to souboru index.php if ((isset($_POST['jmeno']){ echo $_POST['jmeno']; } |
||
| Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:47:30
ok, ide to presne tak ako hovorite.
a teraz ked chcem aby mi ten vysledok, to cislo co zapise na tej druhej stranke zobralo ako premennu a pouzilo na tretej stranke? myslim tym, ze urobim este tretiu stranku, kde mi to cislo co som dostal do druhej vynasobi nejakym dalsim cislom, alebo dalsou premennou. jak to mam oznacit aby to bola premenna? akoze poslem to do tretej a urobim toto: napr. $inapremenna x cislo, co som dostal v tej druhej(echo $_POST['cislo'];) ? |
||
#6 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:55:14
if ((isset($_POST['jmeno']){
echo ($inapremenna * $_POST['jmeno']); } nebo: if ((isset($_POST['jmeno']){ $nNubmer = $inapremenna * $_POST['jmeno']; echo $nNubmer; } :) |
||
| Anonymní Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:55:56
tam by bolo tlacitko na tretej a ked by som stisol tak by mi vypocitalo podla dalsej premennej sucin.
tlacitko -> $nova premenna x $to predosle cislo a by mi prepisalo to cislo na vysledok |
||
#8 · Zasláno: 25. 10. 2006, 19:59:26
Tak si dazej rovnou dva vstupni parametry a odelsi je naraz...
?><form name="gbook" method="post" action="index.php"> <table border="0"> <tr><td>Jméno: </td><td align="left"><input type="text" name="jmeno" size="100%" value="<?php if (isset($_POST['jmeno'])) echo $_POST['jmeno']; ?>"></td></tr> <tr><td>Dalsi: </td><td align="left"><input type="text" name="dalsi" size="100%" value="<?php if (isset($_POST['dalsi'])) echo $_POST['dalsi']; ?>"></td></tr> </table></form> <?php potom jen udelas toto: if ((isset($_POST['jmeno']) and isset($_POST['dalsi']{ $nNubmer = $_POST['dalsi'] * $_POST['jmeno']; echo $nNubmer; } |
||
| Anonymní Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 10. 2006, 20:46:06
toto skusam a vypisuje mi stale chybu:
if ((isset($_POST['jmeno']){ echo ($inapremenna * $_POST['jmeno']); } nebo: if ((isset($_POST['jmeno']){ $nNubmer = $inapremenna * $_POST['jmeno']; echo $nNubmer; } |
||
| Anonymní Profil * |
#10 · Zasláno: 25. 10. 2006, 20:48:01
co znamena to isset?
tento riadok, tam nieco nepasuje: if ((isset($_POST['jmeno']){ |
||
| tiso Profil |
#11 · Zasláno: 25. 10. 2006, 20:51:18
Spočítaj si zátvorky a doplň si ich tak ako majú byť...
|
||
| Anonymní Profil * |
#12 · Zasláno: 25. 10. 2006, 20:57:52
zatvorky som opravil, uz ziadnu chybu nehlasi, ale cisla nevypisalo ziadne.. su tam iba prazdne policka
tak to tam mam teraz: if (isset($_POST['cislo'])){ echo ($inapremenna * $_POST['cislo']); } to echo ($inapremenna * $_POST['cislo']) tak mi ten vysledok nevypise |
||
#13 · Zasláno: 27. 10. 2006, 19:33:50
tak posly cely kod jak to mas napsane.... a porid si konecne nejaky PHP manual.....
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0