Autor Zpráva
johndoe
Profil
Tak se tu brodim v tématech, ale odpověď jsem nenašel :(
Na apache 2 mi běhá celý program v pohodě, halvní skript načítá soubory z podadresářů atp. To je všechno ok.
Když ale skriptem vytvořím nějaký adresář a do něj šoupnu uploadovaný soubor (je to celkem hluboko - files/uploaded/dnes ),
tak mi pak apache řekne 403 forbidden, když chci na soubor přejít linkem.

v mkdir použáívám jen první parametr, tedy název adresáře, mode nenastavuju , poněvadž tomu moc nerozumim :)
diky za radu
roberta
Profil
možno je problém v tom, že vytvorený adresár/súbor nemá nastavené práva na čítanie (to je ten tvoj mode :)
nastaviť práva je vcelku jednoduché
http://sk2.php.net/chmod

pričom to číslo módu sa dá tiež odvodiť jednoducho. sú to 3 číslice, pričom každá číslica nesie informáciu o právach. 1. číslica o právach vlastníka súboru, 2 o právach skupiny, ktorá vlastní súbor a 3. ostatní používatelia
každá číslica sa generuje asi takto:

R W X (toto sú práva R-Read/čítanie súbora, W-Write/zápis do súboru, X-eXecute/spustenie súboru) - každé právo je buď povolené (1) alebo nepovolené (0)

čiže napr. vlasníkovi chcem povoliť čítanie, zápis, spúšťanie
RWX
111 - toto je číslo v dvojkovej sústave, ktoré je rovné 1*2^2+1*2^1+1*2^0=7

skupine iba čítanie a zápis
RWX
110 ... 1*2^2+1*2^1+0*2^0=6

a ostatným iba čítanie
RWX
100 ... 1*2^2+0*2^1+1*2^0=4

takže funkcia chmod by vyzerala asi takto:
chmod($nazovsuboru, 764);

a ak sa ti to nechce počítať, tak môžeš použiť chmod kalkulačku
Anonymní
Profil *
diky za vycerpavajici odpoved !
myslim, ze jsem princip vcelku pochopil a jeste jednou diky za to :)

ma to maly hacek, existuje nejaky ekvivalent pod windows ?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.