| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Wolweryn Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 11. 2006, 12:14:41
Chtěl bych na stránkách zobrazit tři nečtenější články. Pomocí PHP se mi zobrazuje počet zobrazení, vše se ukládá do databáze mySQL, každá stránka má svůj název a při jejím načtení se hodnota v databázi zvýší o jednu. Potřeboval bych skript, kterej otevře databázi, tabulku, nějak si srovná data a vybere tři nejvyšší hodnoty a zobrazí je. Dík za odpovědi a je-li nějaký jiný řešení, třeba už někde popsaný budu rád i za něj.
|
||
| Eddie Profil |
#2 · Zasláno: 3. 11. 2006, 12:28:41
no ak mas tie udaje o citanosti v db tak staci pouzit napriklad tento select:
SELECT id, title FROM clanky ORDER BY pocitadlo DESC LIMIT 3 toto ti vrati 3 naj clanky v poradi od najviac citaneho k menej citanym. |
||
| Wolweryn Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 11. 2006, 13:12:11
Upřesňuji:
tabulka se jmenuje - Tcounter sloupec kam se ukládá počet zobrazení - Visits sloupec s názvy stránek - CounterName Chtěl bych aby se mi zobrazil název stránky a počet zobrazení u těch třech nejnavštěvovanějších.. tohle je jediný na co se s mojí (NE)znalostí PHP zmůžu..samozřejmě to nefunguje. <? $Conn=mysql_connect("serwer","názevDB","heslo"); mysql_select_db("názevDB"); $SQLText="SELECT * FROM Tcounter ORDER BY Visits DESC LIMIT 3; echo $SQLText; ?> |
||
| Eddie Profil |
#4 · Zasláno: 3. 11. 2006, 14:04:23
mal by si si precitat nejaky serial ako pracovat z db :) lebo ty si ten select iba vypisal. ale musis ho aj vykonat.
<? $Conn=mysql_connect("serwer","názevDB","heslo"); mysql_select_db("názevDB"); $SQLText="SELECT * FROM Tcounter ORDER BY Visits DESC LIMIT 3; $sql = mysql_query("$sqltext"); $data= mysql_fetch_array($sql); //vypis $data['nazov stplca']; // atd atd ?> |
||
| Wolweryn Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 11. 2006, 15:24:07
Tak nevim, nějak mi to pořád nejde, jediný na co sem přišel je, že u $SQLText="SELECT * FROM Tcounter ORDER BY Visits DESC LIMIT 3 "; chyběly uvozovky. Teď už sice nevyskakuje chybová hláška, ale nic se mi nezobrazí.
Nevěděl by někdo o nějakym slušnym serialu "ako pracovat z db"? Dík. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0