Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Zdravím, potřeboval bych poradit...

Úkol:
při otevření stránky www.neco.cz/index.php
bych si přál, aby došlo k zapsání IP adresy návštěvníka do MySQL databáze.

Zkoušel jsem to takhle:

<html>
<body onload = "ip()">
</body>
</html>

<?php
function ip() {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$cas = Date("H:i:s");
$datum = Date("d. n. Y");
$vstup = "insert into login (ip,prijmeni,heslo,cas,datum) values('$ip','START','index.php','$cas','$datum')";
$vysledek_vstup = mysql_query($vstup);
}
?>

Bohužel v tabulce login se neukazuje vůbec nic...
nevím jak dál
sslavo
Profil
neviem no ale zda sa mi ze onload je js funkcia ne?
Zbytocne robis tu funkciu len proste tie prikazy daj na zaciatok stranky a stane sa to co sa ma stat
Casero
Profil
onĺoad je JS fce.. normálně jen dej do kodu <? ip()?>
Anonymní
Profil *
Ano možná, ovšem já potřebuji, aby došlo k uložení do databáze po spuštění (načtení) stránky...
mám pocit, že když vytvořím funkci, tak jí musím spustit...
ovšem to je právě ten problém...potřebuji jí spustit hned po startu, bez pomoci uživatele (že by klikal na nějaký button).
Anonymní
Profil *
vsak jo


<?php
function ip() {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$cas = Date("H:i:s");
$datum = Date("d. n. Y");
$vstup = "insert into login (ip,prijmeni,heslo,cas,datum) values('$ip','START','index.php','$cas','$datum')";
$vysledek_vstup = mysql_query($vstup);
}
ip();
?>
<head><title>
atd...
Casero
Profil
Anonymní
funkce se spustí už na serveru..takže se na uživatele vyhrne stránka..a na servru už se ví všecko..přes ten tvuj JS by se to řešilo až na samotné stránce..to je blbost
Anonymní
Profil *
Ano zdá se, že je všechno fajn, funkci jsem deklaroval správně...

ale kde je ten hnací stroj...tedy co řekne té stránce aby onu funkci spustila

stránka je připravena, ale musí se spustit ta funkce...
a já tu funkci potřebuji spustit při startu stránky...

otázka...jak?
Kde to zadat..
říkali jste že to nelze přez
<body onload ="ip()"> neboť se jedná o JS(javascript)

ale jak to spustit při startu přez PHP?
Casero
Profil
Anonymní
dáváš pozor?!...prostě sse prochází kod a dojd se ke řádku ip() a ono to tu fci nečekaně provede..tzn..když znovu spustíš stránku kod se znovu čte a tato funkce se nečekaně znovu provede
Anonymní
Profil *
Juj tak zdá se, že funkce běhá...

neběhá mi ovšem vkládání dat do MySQL

prez konzoli v pohodě vložím řádek do tabulky login

ovšem přez PHP funkci ne.

kontroloval jsem datové typy.
kontroloval jsem zda-li jsou všechny proměnné plné - ano jsou, problém tedy musí být někde v sql příkazu, ale jak koukám, tak koukám, zdá se že je bez chyby...já to dnes asi už vzdám...jsem hotový...vidíte někdo nějaký nedostatek



$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$cas = Date("H:i:s");
$datum = Date("d. n. Y");
$start = "start";
$index = "index.php";
echo ($ip) ;
echo ($cas);
echo($datum);
echo ($start);
echo ($index);
$vstup = "insert into login (ip,prijmeni,heslo,cas,datum) values('$ip','$start','$index','$cas','$datum')";
$vysledek_vstup = mysql_query($vstup);
Alphard
Profil
k databázi se musíš nejdříve připojit

mysql_connect (DB_SERVER, DB_USER, DB_PASS) or die ("Nelze se připojit k MySQL: " . mysql_error());
mysql_select_db (DB_DATABASE) or die ("Nelze vybrat databazi: ". mysql_error());

DB_SERVER, atd jsou dříve definované konstanty
Anonymní
Profil *
Alphard

Jsi Bůh

a já ********* si odmázl

require_once('mysql_spojit.php');

jsem hovado, děkuji moc :o) konečně si mohu jít vklidu lehnout.

Vše běhá...už mi to skutečně nemyslí.

Moc děkuji všem.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0