Autor Zpráva
silvia
Profil *
Urobila som si takýto skript. Funguje mi na localhoste.

<?php
function zarataj() //zarata novu navstevu
{
if (!file_exists("pocitadlo.dat")): //ak subor pocitadlo.dat neexistuje, vytvori ho
$smernik = fopen("pocitadlo.dat","w");
fwrite($smernik, time() . "\n"); //zapise pocet sekund od 1. 1. 1970, zaciatok statistiky
fwrite($smernik, time() . "\n"); //zapise pocet sekund od 1. 1. 1970, ostatny pristup
fwrite($smernik, "1\n"); //zapise pocet vsetkych navstev 1
fclose($smernik);
else: //nejaka statistika uz existuje
$data = file("pocitadlo.dat"); //zaznamy sa nacitaju do pola, riadok suboru = prvok pola
for ($i=0; $i<3; $i++) $data[$i] = trim($data[$i]); //odstranime konce riadkov

$data[2]++; //zvysime pocet vsetkych navstev o 1



$smernik = fopen("pocitadlo.dat","w"); //vsetky zmenene udaje sa zapisu do suboru
fwrite($smernik,$data[0] . "\n");
fwrite($smernik,$data[1] . "\n");
fwrite($smernik,$data[2] . "\n");
fwrite($smernik,$data[3]);
fclose($smernik);
endif;
} // koniec funkcie zarataj())
zarataj(); // zaratanie ostatnej navstevy
$data = file("pocitadlo.dat"); //zobrazenie statistiky pristupu

echo "Počet návštev: " . $data[2] . "<br>"; //celkovy pocet navstev
?>

Vložila som ho dole do uvedenej stranky, a zavesila na www.webzdarma.sk. Nefunguje to. Nezobrazuje počet návštev. Poradíte? Mam stranku uložiť PhP alebo HTML?


<html>

<head>

<title>pripomienky</title>
</head>

<body text="#000080">

<php?

include "pocitadlo.php";

?>

</body>

</html>
Mysho
Profil *
moc sa mi nechce analyzovat tvoj zdrojak ale urcite ho uloz ako .php
silvia
Profil *
Už som to urobila funguje to. Prosím, poraďte ako mám kontolovať, aby mi pripočítalo v počítadle návštevu stránky, len ak z danej adresy sa na stránku pozerajú po dlhšom čase ako po desiatich minútach.
Nemáte niekto taký skript? Alebo mi poraďte ako upraviť ten môj. Ďakujem.
Argos
Profil
Ahoj, no určitě by to šlo udělat, ale možná bych popřemejšlel o možnosti počítadla s využitím databáze - je to mnohem jednodušší a přehlednější a zrovna na počítadlo tohodle typu nejsou potřeba nějaký složitý SQL příkazy :-)
silvia
Profil *
Člen, k databázam som sa ešte nedostala. Pro Php sedím len 8 týždňov a učím sa asi 3 dni v týždni sama + odpoveďami kvalifikovanejších a zbehlejších na moje otázky. Ak môžeš, poraď. Neviem totiž ani presne čo je SQL, len som o tom dosť počula, že sa to používa.
hej?
Profil *
aby mi pripočítalo v počítadle návštevu stránky, len ak z danej adresy sa na stránku pozerajú po dlhšom čase ako po desiatich minútach.

najjednoduchsie je pouzit cookie asi takto:

$counter_cookie_name='my_counter';//povinny parameter
$counter_cookie_value='hocico';
$counter_cookie_expiration=(10 * 60); //10 mins, 60secs

if(isset($_COOKIE[$counter_cookie_name])){$action_message[]=' Access expire "'.$_COOKIE[$counter_cookie].'". Yet not expired.';}
else
{
setcookie($counter_cookie_name,$counter_cookie_value,time()+$counter_c ookie_expiration,'/');
....tvoje pocitadlo....
}

setcookie() je mozne volat iba pred akymkolvek vystupom to jest echo(), print() alebo <html> a podbne, inak error

http://sk2.php.net/manual/cs/function.setcookie.php
silvia
Profil *
Tak som to napísala takto:
<php?
$counter_cookie_name='my_counter';//povinny parameter
$counter_cookie_value='hocico';
$counter_cookie_expiration=(10 * 60); //10 mins, 60secs

if(isset($_COOKIE[$counter_cookie_name])){$action_message[]=' Access expire "'.$_COOKIE[$counter_cookie].'". Yet not expired.';}
else
{
setcookie($counter_cookie_name,$counter_cookie_value,time()+$counter_c ookie_expiration,'/');
....tvoje pocitadlo....
}
?>
....tvoje pocitadlo..... sem vložím include "pocitadlo.php"; ???
nerozumiem, čo mám vložiť do 'my_counter'; 'hocico';
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.