Autor Zpráva
viktorčech
Profil *
zdravim,
robim nieco ako filebrowser a snazim sa oddelit priponu od suboru.. to som riesil nejak takto


$pripona=substr("$file, -3");



ked to vsak volam do novej tabulky, vyhadzuje mi to chybu Missing argument 4 .. pricom mam funkciu so styrmi premennymi $s,$p,$v,$d (subor,pripona,velkost,datum).. neviete niekto poradit, ako by to fungovalo korektne?
ako by som mal riesit subory bez pripon? vdaka. viktor čech, psinfo@pobox.sk
nightfish
Profil
1) $pripona = substr(file, -3);
2) daleko lepší asi bude najít poslední tečku v názvu souboru (strrpos) a vrátit vše, co je za ní (i když to špatně vyhodnotí třeba příponu .tar.bz2, ale s tím asi nic moc nenaděláš)
Lucky Luke
Profil *
Co tohle? Nevim jestli je to dobry a nebo spatny reseni, ale me se zda fain :)
Navic tvoje funkce nepocita s koncovkou napr. JPEG!!!!!! A ta je dost častá...

function get_extension($file){
$ext = explode(".",$file);
//pokud se nenajde v retezci tecka, vrati se false
if (count($ext)==1) return false;
return $ext[count($ext)-1];
}
koudi
Profil
Co třeba takhle:

$path_parts = pathinfo('/www/htdocs/index.html');
echo $path_parts['extension'];
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.