Autor Zpráva
Jan Horák
Profil *
Zdravim diskuzi,

resim uz par hodin zapeklity problem ... potrebuji externim scriptem otevrit a "nalogovat" phpmyadmin ... ve scriptu budu mit na zaklade urcitych okolnosti k dispozici urcite prihlasovaci udaje. Nedari se mi ovsem zalogovat uspesne do phpmyadmina. Vzdy skoncim na prvni strance, a kazdy dalsi krok skonci s prihlasovaci chybou.

Zkusil jsem upravit config.inc.php aby phpmyadmin bral udaje z configu a v nem samotnem jsem zadal promenne jako vychozi udaj. Zkusil jsem udaje zaslat postem i getem, taktez jsem zkusil vytvorit session aby nekde zustali zachovany, ovsem vzdy se mi akorat otevre prvni stranka prihlaseneho admina, a dalsi krok ( vyber DB, atd. ) konci chybou #1045 - Access denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO) - z cehoz vypliva ze potrebne udaje se jiz dal nedostali ...

zkusil jsem i inicializaci session v main.php a left.php, ovsem bezuspesne ...

neresil jste nekdo jak timto zpusobem zaridit funkcni prihlaseni do phpmyadmina ? Podotykam ze jedno administracni rozhrani toto ma a nema nikterak zvlast upravovaneho phpmyadmina ... ovsem jeji scripty jsou samozrejme zakodovane :)
jrm
Profil *
Asi máš REGISTER_GLOBALS = OFF. Řešil jsem to pomocí session a v phpMyAdminu stačí upravit jen CONFIG.INC.PHP pro přenos proměnných ze tvé přihlašovací stránky, např.
<?php
session_start();
$uzivatel = $_SESSION['uzivatel'];
$heslo = $_SESSION['heslo'];
...
a pak o kus níž
$cfg['Servers'][$i]['user'] = $uzivatel; // MySQL user
$cfg['Servers'][$i]['password'] = $heslo; // MySQL password
jrm
Profil *
Jo a samozřejmě uživatel a heslo musí být v dB MySQL v tabulce USER... Takže po první instalaci se přihlas jako root a heslem cos zadal při instalaci (bývá i prázdné).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0