Autor Zpráva
Samik
Profil
Učím se PHP a dělám první scripty.. Většinou se mi ale stane že vypíšou error.. Obvykle mi někdo pomůže ale teď mi nikdo nepomohl, neví jak.. Snad mi pomůžete vy.. Píše to errory
<?php
$fp = fopen ("uply.htm", "a")
if ($send)
if (move_uploaded_file($_FILES["soubor"]["name"],"./upload/$soubor_name")
if (!file_exists ("$soubor_name")) {
fwrite ($fp, "<a href=\"/upload/$soubor_name\">$nazev</a><br>");
fclose ($fp);
echo "Soubor byl úspěšně uložen";
}
else
echo "Soubor existuje nebo došlo k chybě..";
?>

Co je tam za chybu??
Peca
Profil
Hádej, k čemu jsou asi ty výpisy errorů...
Řiď se podle nich, tam je všechno potřebné napsané. Nebo je aspoň napiš sem! :-/
Samik
Profil
<?php
$fp = fopen ("uply.htm", "a");
if ($send) {
move_uploaded_file($_FILES["soubor"]["name"],"./upload/$soubor_name")
fwrite ($fp, "<a href=\"/upload/$soubor_name\">$nazev</a><br>");
fclose ($fp);
echo "Soubor byl úspěšně uložen";
}
else
echo "Soubor existuje nebo došlo k chybě..";
?>
Zjednodušil jsem kód, aby bylko méně příležitostí udělat chybu, ale pořád to píše:
Parse error: parse error in /3w/wz.cz/h/hellriders-brno/soubory.php on line 7
Poraďte prosím..
Peca
Profil
Na 3. řádku chybí středník. Pro příště se ještě hodí říct, který je ten 7. řádek.
Samik
Profil
Děkuju.. Už to nehlásí chybu.. Ale pořád to nějak nechce nahrát soubor na web co je tam v tomto směru špatně??
jrm
Profil
Že by práva pro zápis souboru? Zkontrolovat lze Total Commanderem (připojení FTP) / Soubory / Změna atributů...
Samik
Profil
Děkuji za rady, už jsem to vyřešil.. Funkční výsledek vypadá takto:
<?php
$fp = fopen ("uply.htm", "a+");
if ($send)
if (file_exists ("./upload/$soubor_name"))
exit ("Soubor stejného jména a typu již existuje.. Přejmenujte ho prosím a uploadněte znovu, ale prvně zkontrolujte, jestli už neexistuje <a href=\"uply.htm\">zde</a>");
if (move_uploaded_file ($soubor,"./upload/$soubor_name")){
fwrite ($fp, "<a href=\"/upload/$soubor_name\">$nazev</a><br>\n");
fclose ($fp);
echo "Soubor byl úspěšně uložen";
}
else
echo "Došlo k chybě..";
?>
Samik
Profil
Teď mám ovšem nový problém, chtěl bych aby se uploadnutý soubor dal teké jednoduše smazat, to mi nepřipadlo těžké, potom jsem ovšem narazil na problém.. Nikdo ze známých a ani moje moudrá knížka:) neznají funkci, která by dokázala ze souboru, do něj se napsal odkaz tento odkaz opět smazat.. Poradíte mi někdo prosím jestli taková funkce existuje?? Jestli ne tak mě napadlo udělat si editor tohoto souboru, jenže jsem narazil na další problém, netuším, jak se to dělá.. Prosím poraďte..
jrm
Profil
Řešení je určitě víc. Např. skript pro editor načte soubor do <textarea> formuláře, tím vidíš vše ze souboru a můžeš editovat/mazat potřebné. Po úpravě klik na tlačítko pro záznam zeditovaného souboru. Toto jednoduché řešení je dobré, pokud edituješ osobně bo víš co mažeš.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.