Autor Zpráva
FantomX1
Profil
Prosim vas, ako prepisem pomocou phpcka v subore napriklad znaky od 45 po 50 medzerami.

Pretoze ked si otvorim subor na pisanie, ale tak aby ho nevymazalo cize za pomoci a+ tak mi hodi ukazovatel na koniec suboru, ale vratit sa uz neviem, nech sa akokolvek snazim. Funkcia fseek nepomaha, ani s nastavenim ziadnych tagov. w mi zase prepise cely subor a to nechcem. Dik.
WertriK
Profil
Cau :)

// v promenne text mas ulozeny obsah souboru


$text = SubStr($text, 0, 45)."tvuj řetězez".SubStr($text, 50, strlen($text))

// ted mas v $text od 45 znaku "tvuj retezec" a potom to pokrajucuje jako puv. text od 50 znaku

// ted to zase ulozis do souboru ...
FantomX1
Profil
Cauko ;). Nj, ale to nie je presne to co by som chcel. Ide mi o to aby som sa posunul kurzorom v subore na lubovolnu poziciu a zacal v nom pisat aj na ten text, co uz zapisany je. To kvoli rychlosti. Ale aj kvoli inym dovodom, pretoze ked nieco v subore vymazem, nechcem to v skutocnosti vymazat ale len prepisat medzerami, ma niekto nejake navrhy?
tiso
Profil
pozri si súborové funkcie na php.net, nájdeš tam to čo chceš...
souki
Profil
hledej směrem fopen a fseek nebo tak nějak..
FantomX1
Profil
No ano, ja vsetky tie funkcie velmi dobre poznam, a uz v case pisania tohoto threadu som ich mal vsetky prestudovane, akurat ked otvorim subor cez a nedostanem sa cez fseek na poziciu predoslejsiu nez je konecna a ked cez write tak vymaze cely subor a preto ani jednym ani druhym nedokazem zapisovat na urcitu poziciu. thx
tiso
Profil
Tak ho otvor v móde r+... Pokiaľ máš riadky dlhé rovnaký počet znakov tak sa vieš po súbore pohybovať ako potrebuješ...
FantomX1
Profil
ano vdaka, ze ma to nenapadlo skor, prisiel som na to tesne predtym co si mi napisal tuto odozvu po preskumani php.net
tiso
Profil
Nabudúce stačí lepšie čítať, ušetríš si 5,5 dňa...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.