Autor Zpráva
happymaster23
Profil *
Zdravím,

potřebuju z jednoho sloupce tabulky vypsat posledních pět řádků a to zvlášť (aby se každý dal formátovat). Poradíte mi jak se to v PHP dělá?


<?php

$connection = @mysql_connect("mysql", "name", "pass");
$select = @mysql_select_db("dbname");
if(!$connection || !$select) {
die("Failed"); }
$vysledek = mysql_query('SELECT post_subject FROM posts_text');
while ($pocet = mysql_fetch_array($vysledek))
echo $pocet["post_subject"];
?>


díky
koudi
Profil
Co třeba to seřadit pomocí ORDER BY a pak jenom omezit na 5 pomocí LIMIT 5?
djlj
Profil
Nedělá se to php, ale přímo na úrovni databáze. Na konec dotazu přidej ORDER BY id DESC LIMIT 5.
tiso
Profil
Ak tam máš id alebo čas, tak iba dopíš na koniec dotazu: ORDER BY stlpec DESC LIMIT 0, 5 - kde stlpec je id alebo stĺpec s časom
happymaster23
Profil *
díky za odpovědi, myslel jsem si že se to dělá už na úrovni SQL, takže jsem tam přidal ORDER BY post_id DESC LIMIT 5 a nevypsalo se nic.


$vysledek = mysql_query('SELECT post_subject FROM posts_text ORDER BY post_id DESC LIMIT 5');

while ($pocet = mysql_fetch_array($vysledek))
echo $pocet["post_subject"];


Když je tam jenom ORDER BY, tak se to seřadí, ale jak se tam už má vybrat i těch pět posledních, tak se nevypíše nic, ani error... Ještě bych ale mezi každý "post_subject" potřeboval přidat HTML tag <BR> ....

díky za odpovědi
djlj
Profil
happymaster23
A co za chybu ti mysql (nikoli php) vypisuje?

Ještě bych ale mezi každý "post_subject" potřeboval přidat HTML tag <BR>
No tak ho tam přidej, kde je problém?
happymaster23
Profil *
Žádnou...

No tak ho tam přidej, kde je problém?

:D
No tak když budu mít v proměnné $vysledek pět "předmětů příspěvků" a za každý budu chtít dát <BR> tak doopravdy nevím, jak to do výpisu z té proměnné spravím...

díky
djlj
Profil
happymaster23
1. V tom případě ti to musí fungovat.

2. echo $pocet["post_subject"] . "<br>";
happymaster23
Profil *
díky, s tím limitem to funguje dobře, ale problém je v něčem jiném, myslím že nejvýstižnější je obrázek:

Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0