Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Zdravím, dělám web v html + css, ale potřebuji použít i php a to neumím. Když chci do html kodu vložit php příkaz (na načtení dalšího html kodu), musím místo koncovky html dát koncovku php, ale jak se takový web validuje, když mi validátor napíše, že web s koncovkou php neumí prověřit? Nebo jak to funguje? Děkuji
k
Profil *
http://www.w3.org/QA/Tools/#validators

Zde je nekolik validatoru.
validator by to mel proverit jelikoz vystupem tveho php scriptu je html stranka.
Anonymní
Profil *
Pochopil jsem alespoň to, že pokud použiji kdekoliv v html kodu jakýkoliv php příkaz, musím změnit koncovku na php?
k
Profil *
Ano pochopil.
Axamith
Nedávno jsem řešil podobný problém. koukni na http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=36965&foru m=9&page=-1
nothrem
Nepoužívej validátor tak, že mu uploadneš soubor php, ale tak, že php uploadneš na server a validátoru předáš jen adresu (na validator.w3.org použij kolonku Validate by URL) - tak se k validátoru dostane až skriptem vygenerovaná stránka...

Další možnost je nechat stránku zobrazit v prohlížeči, uložit jako html a ten uploadnout validátoru.
Anonymní
Profil *
Ano, řeším podobný problém jako kolega Axamith. Pro 10 stránek je stejná určitá část kodu a přeci to nebudu 10 krat kopirovat, to je takove, no neciste, proto potrebuji tu cast kodu, ktera je stejna ulozit do nejakoho souboru a ten pak jenom do kazde stranky nacist. U CSS to delam zrovnatak.

1) Takže, vytvořil jsem si soubor hlavicka.php, do kterého jsem zkopíroval onu spolecnou část html kodu. (Nic víc, musím tam jeste něco přidat, asi ne, že?)

2) Do 10 stránek jsem jenom přidal příkaz <?php
readfile('Hlavicka.php')
?>

3) Validator to neveme, ale nemam web nikde umisteni, jenom u sebe na disku v Wamp, abych simuloval php server, takže až umístím svůj web na web, mělo by to být ok?
Axamith
CHYBA !!!
1) Uděláš si soubor hlavicka.html
Ten bude obsahovat čistý html kód, popisující hlavičku. Pro větší přehlednost doporučuji tykové soubory ukládat do samostatného adresáře, např. PHP. Je to taky dobré k tomu, že zakážeš robotům vstup do daného adresáře a máš klid z bečností. ( snad )
2) Jednotlivé soubory s koncovkou html, které jsi až do teď používal přejmenuješ na soubory s koncovkou php
3) Tam, kam potřebuješ vložit tu hlavičku dáž příkaz
<?include "php/hlavicka.html"?>

Ten ti tam vloží obsah toho souboru, jako by tam byl normálně napsaný.
Pozor, aby jsi to mohl testovat doma na PC, tak musíš mít nainstalovaný a rozchozený PHP server ( Apache )
Doufám, že jsem to popsal srozumitelně. Odborníci nechˇmě opraví nebo prominou drobné chyby v popisu, tohle je jediný, co zatím umím v PHP
Anonymní
Profil *
Díky, Apache pochopitelně mám už dávno, zvláštní, ten můj zpusob taky funguje, tak nevím, každopádně ten tvůj taky vyzkouším... Bylo by fajn, pokud by nějaký php znalec napsal, jestli jsou oba způsoby ok, nebo jak to je?
Anonymní
Profil *
funguje obojí :-)
Anonymní
Profil *
A ještě prosím jeden dotaz, jak se realizuje web ve smyslu http://notebook.cz. Víte, potřebuji, abych vždy viděl jen část článku, a po kliknutí na nadpis se mi zobrazil celý a zbytek stránky třeba zustal stejný nebo podobný. Je na to nějaký php příkaz nebo to můžu udělat pomocí html, a sice, že použiji celou novou stránku? díky
Anonymní
Profil *
Pokud web převedu do php, nefunguje mi obrázek na pozadí, nevíte proč, jinak funguje!
Klasickej příkaz

td.class1 {background-image: url("obr.jpg")}
Přema
Profil *
Mám problém s nastavením velikosti zobrazovaného obrázku na pozadí. Chci docílit toho, aby byl obrázek jako by "relativni" to jest aby se v libovolnem nastaveni obrazovky zobrazil vždy celý.
Konči mi za strankou, pokud ho nenastavim presne na pixely.
Zkoušel jsem backgroun-position: relative apod v CSS - ale nefuguje mi to.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0