Autor Zpráva
Rob Roy
Profil *
Zdravim

resim tento problem uz x hodin a nevim jak dal :( - hodil jsem to i na jaknaweb.com, jenze tam mi nikdo neodpovedel...omlouvam se za redundanci, ale jsem jiz velmi zoufali



promena $num_results se uplne v pohode vypisi a da se s ni pracovat, s druhou promenou $promena['nazev'], ne. Proc to tak je a jak se to da upravit tak, aby to fungovalo?


<?php

$conn = db_connect();
if (!$conn) {
echo 'Chyba: K databázi se nelze připojit. Zkuste to prosím později.';
exit;
}

// napoji se do db a zjisti pocet celkovych prispevku
$pocet = "select id from slozky";

// pocet prevede do resultu
$vysledek = mysql_query($pocet);

$num_results = mysql_num_rows($vysledek);

if ($num_results == 0) {
echo 'V menu není žádná složka';
echo '<br />';
echo '<center>';
echo "<a href=\"leve_menu_nova_slozka.php\">";
echo 'Vytvořit složku';
echo '</a>';
echo '</center>';
}
else {
// napoji se do db a ma vyhledat vzdy prispevky, ktere budou zobrazny
$query = "select * from slozky";

$result = mysql_query($query);

while ($promena = mysql_fetch_array($result))
{
echo '<div class="menu_vsechno">';
echo '<div class="menu_nadpis"><h2>';
echo $promena['nazev'];
echo '</h2></div>';
echo '</div>';
}
}
?>
Anonymní
Profil *
a pristupujes k dobrej premennej? lebo inak by to malo byt v poriadku
nightfish
Profil
ať žije optimalizace...

jediná věc, která mě napadá, je to, zda-li tabulka slozky obsahuje sloupec "nazev"...

<?php


$conn = db_connect();
if (!$conn) {
echo 'Chyba: K databázi se nelze pøipojit. Zkuste to prosím pozdìji.';
exit;
}

// napoji se do db a zjisti pocet celkovych prispevku
$query = "select nazev from slozky";

// pocet prevede do resultu
$result = mysql_query($query);

if (!$result || (mysql_num_rows($result) == 0)) {
echo 'V menu není žádná složka';
echo '<br />';
echo '<center>';
echo "<a href=\"leve_menu_nova_slozka.php\">";
echo 'Vytvoøit složku';
echo '</a>';
echo '</center>';
} else {
// napoji se do db a ma vyhledat vzdy prispevky, ktere budou zobrazny
while ($promenna = mysql_fetch_row($result)) {
echo '<div class="menu_vsechno">';
echo '<div class="menu_nadpis"><h2>';
echo $promenna[0];
echo '</h2></div>';
echo '</div>';
}
}
?>
Anonymní
Profil *
asi tak
Rob Roy
Profil *
Anonymní:
jestli je tohle dobre? Pak je to dobre i tam :(
Rob Roy
Profil *
nightfish: ono to bylo predtim napsano uplne jinak, jenze ve chvili, kdy nevis, co a jak...tak to rozepisujes a rozepisujes...proste, je beznadej a nevis, co delat, tak delas blbosti :(

zkusim to tam hodit...
Anonymní
Profil *
kde tam? ved nepouzil asociativne pole. Chcel ti tym vysvetlit ze ty nemusis mat spravny nazov stlpca v db.
Rob Roy
Profil *
nightfish: zase nic :( - docilil jsem toho sameho vysledku :( co pred chvili :(
Rob Roy
Profil *
Anonymní: sloupec v dtb se jmenuje "nazev" - varchar(30)
nightfish
Profil
Rob Roy
za $result = mysql_query($query); v te puvodni verzi si dej
echo mysql_error();
a
echo mysql_num_rows($result);
...uvidis, co ti to vypise
Rob Roy
Profil *
nightfish: vypsalo to 1


...
$result = mysql_query($query);
echo mysql_error();
echo mysql_num_rows($result);
while ($promena = mysql_fetch_array($result))
...
nightfish
Profil
Rob Roy
z toho plyne, že dotaz proběhnul v pořádku a výsledek má 1 řádek...
což znamená, že ten kód v cyklu musí proběhnout právě jednou, takže musí něco vypsat... tedy co vypíše?
(minimálně by mělo <div class="menu_vsechno"><div class="menu_nadpis"><h2></h2></div></div>)...
Rob Roy
Profil *
nightfish
ano, to napise...
nightfish
Profil
a není tedy náhodou problém v tom, že ten dotaz vrátí jenom prázdný řetězec? (tedy že tento prázdný řetězec je uložen v tabulce?)
když si hodíš ten druhý SQL dotaz do phpMyAdmina, co vrátí?
Rob Roy
Profil *
Rob Roy
v mem pripade to hodi jednu tlustou caru - ve vysledku, ktery jsem si predstavoval (a to se i stane, pokud tam dam pouze text, ktery nebudu brat z dtb) by mel vypsat text a jednu caru nad nim, druhou podnim (plus jste par nepodstatny veci).
Anonymní
Profil *
a v tabulke mas vobec nieco zapisane?
Rob Roy
Profil *
nightfish: tak ted nevim co rict, obrazek o me blbosti si udelej sam. Ja ti velmi dekuji a velmi se omlouvam. Dekuji i Anonymní a taky se mu omlouvam.

problem je v tom, ze v sloupci nazev neni nic...odesilaci script sice ukazal, ze to tam zapsal, ale to byla jen hlaska :(
Rob Roy
Profil *
Anonymní: no v te tabulce prave je napsano id + par dalsich veci...tj. nadavat si sam sobe nebudu, fakt se omlouvam :(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.