Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Panther Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 12. 2006, 19:10:32
Dobrý večer, mám stránky s obsahem vkládaným pomocí include a parametry v adresách. Otázkou je, jak mám udělat chybovou stránku (404). Jestli ji mám nastavit jako stránku, která se includuje, neexistuje-li stránka z parametru nebo pomocí ErrorDocument, ale tady se zase vloží stránka z file_exists, pokud stránka z parametru neexistuje (pokud se změní přípona stránky, vloží se stránka z ErrorDocument, viz. dále). Ještě bych dodal, že ty dynamické adresy jsou pomocí mod_rewrite přepisovány na statické. Tady jsou kódy pro vkládání obsahu stránky pomocí include a obsah .htaccess:
<?php RewriteEngine On Poraďte prosím, jak docílit toho, aby se mi objevila chybová stránka v případě nenalezení souboru namísto, aby se objevila výchozí stránka (v tomto případě intro.php) definovaná v PHP skriptu. Tento příspěvek už jsem jednou psal, ale nějak zapadl mezi ostatními, každopádně děkuji za pomoc. |
||
WertriK Profil |
#2 · Zasláno: 11. 12. 2006, 19:35:54
Já bych includoval errorovou stránku v případě že file_existst hlásí false ale i ErrorDocument 404 bych měl takto nastavený.
<?php if (!isset($_GET['pg'])) {$page = "intro";} else {$page = $_GET['pg'];} $file = "Files/".$page.".php"; if (!file_exists($file)) {$file = "Files/error404.php";} include ($file); ?> ErrorDocument 404 index.php?pg=error404 S tím, že v souboru Files/error404.php je cbyhová zpráva .... |
||
Panther Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 12. 2006, 20:01:43
to WetriK: a v případě file_exists - šla by ta chybovka posílat s hlavičkou 404???
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Panther Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 12. 2006, 19:17:59
Copak se tu nenajde nikdo, kdo by dokázal pomoct???
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0