Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Hanz Profil |
#1 · Zasláno: 8. 3. 2005, 11:17:01
Mám PHP soubor z kterého není HTML. Složí k odesílání formuláře z Flashe na email. Jenomže když mi to přijde tak je to v blbém kódování. Jek tam mám nastavit kódování?? (PHP neumím tak prosím řekněte mi to jak úplnému blbcovi).
|
||
Hugo Profil |
#2 · Zasláno: 8. 3. 2005, 11:19:25
Na zacatek souboru dej:
Header ('Content-type: text/html; charset=utf-8'); Misto utf-8 dej kodovani, ktere potrebujes |
||
Hanz Profil |
#3 · Zasláno: 8. 3. 2005, 11:31:01
Hugo
Nepomáhá. Ten script vypadá po té tvé úpravě takto: <? |
||
Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 8. 3. 2005, 11:42:44
A ukladas to v UTF-8?? Pokud pouzivas notepad nebo neco takoveho, tak to ti nebude fungovat. Pak by jeste bylo dobre dat i do hlavicky mailu kodovani:
$header = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n"; mail($email, $predmet, $data, $header); |
||
Hanz Profil |
#5 · Zasláno: 8. 3. 2005, 12:11:23
Hugo
Kódování je už dobré! 1) Jen mi to teď píše bez "enteru" No nevím jak to mám napsat, ale prostě dokud jsem to nezmněnil tak mi to psalo každou z položek na nový řádek. Teď ne je to všechno v řadě. Dá se tam použít jako v HTML <br> nebo jak se to dělá? 2) Jako soušást emailu mi příjde toto : From: info@puzzle.wz.cz X-sender: info@puzzle.wz.cz X-disclaimer: Sent using freehosting service (www.webzdarma.cz); contact postmaster@webzdarma.cz in case of problems. Jak se toho zbavit?? Vše mám v kódování UTF-8 |
||
Hugo Profil |
#6 · Zasláno: 8. 3. 2005, 12:32:08
Jeste dej do hlavicky:
$header = "Content-type: text/html; charset=utf-8\r\n"; $header .= "From: Jmeno <tvuj@email>\r\n" Je dobre se podivat do php manualu, tam to je popsane. Ad radkovani Zkus pouzit funkci NL2BR() na text emailu. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0