Autor Zpráva
adamico
Profil
Prosím Vás,

Ako spraviť, aby sa pri uploade súbor uploadoval na server s takým istým menom ako ho má užívateľ nazvaný na pc ?

 if (isset($_POST['odeslat'])) {



$cas = date("Ymd_His");

$pripona = explode ('.', $_FILES['naserver']['name']);

$soubor = "$cas".".$pripona[1]"; <<<< -------- Ako to spravit ?

if(move_uploaded_file($_FILES['naserver']['tmp_name'], "./prijato/$soubor")) {

echo "<p>Hotovo</p>";
Pavel Strejček
Profil
1. Původní jméno souboru je uloženo právě v :

$_FILES['naserver']['name']

Musi se to jenom ošetřit, aby název souboru neobsahoval nepovolené znaky.
Například urlencode($_FILES['naserver']['name']),
ale lepší je nejdřív odstranit diakritiku a mezery.


2. Následující je špatně, když bude v názvu více teček, přípona bude chybná.

$pripona = explode ('.', $_FILES['naserver']['name']);
$soubor = "$cas".".$pripona[1]";
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0