Autor Zpráva
zdenek
Profil *
Udělal jsem si statistiku přístupů a chci vybrat maximální počet návštěv za jeden den v celém období. Takže si spočítám počet dnů a ten udává kolikrát proběhne cyklus výběru z databáze. Ale "DAY" vybírá jen do počtu dnů v měsíci, tak to nefunguje. Možná na to jdu úplně špatně a tak bych prosil o radu. (Datum je ve formátu datetime).

$dnes = mktime ();
$start = mktime (0,0,0,11 ,16 ,2006); // datum první návštěvy
$rozdil = $dnes - $start;
$dnu = floor($rozdil / (24*60*60));
for ($i = 1;$i <=$dnu;$i++) {
$query = mysql_query("SELECT count(id) AS pocet FROM pristupy WHERE DAY(datum_pristupu) = '$i' ");
$result = mysql_fetch_array($query);
$celkem[$i] = $result['pocet']; // celkový počet návštěv
}
$max = max($celkem); // max počet za jeden den v celém období
ninja
Profil
1. Promena $dnu nebude vzdy obsahovat skutecny pocet dnu (napriklad problem letni/zimni cas).
2. Ukladat takto statistiku pristupu je dost neefektivni, kdyz uz to jednou mate v logu webserveru.
3. Ukladate do DB vzdy den=radek, nebo pristup=radek?
zdenek
Profil *
1. Jak mám tedy dny spočítat (mkttime() by měla tyto chyby odstranit, nebo se pletu)
2. Nevím, jak se dostat k logu
3. pristup=radek
tiso
Profil
Cyklus s xx dotazmi na databázu kvôli jednému číslu?
zdenek
Profil *
Právě proto se ptám, jestli to nejde nějak jednoduššeji. Často se dlouhou dobu zbytečně ubírám slepou uličkou a pak zjistím, jak to jde lehce jinak.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0