Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Nazdar a pěkné Vánoce. :)

Dělám pokusy na lidicka4.wz.cz. (Nelekněte se obsahu. :D )
Vcelku jsem pochopil a zapojil CSS a pomocí PHP skládám stránku: Do kostry obsahující hlavně text prostředního divu přidám pomocí <?php include ("cosi.php"); ?> hlavičku, pravé i levé menu.
Stránka bude poměrně rozsáhlá, proto jsou soubory ve stromové struktuře. Ta tři vkládaná .php jsou všechna v kořenu. A zde je problém: nemůžu se na ně odkázat univerzálně /hlavicka.php (ale třeba na .css soubory to funguje), ale musím v každém souboru vypisovat relativní cestu - tj. něco jako ../../hlavicka.php.

Otázka: Jde nějak univerzálně zapsat <?php include ("/hlavicka.php"); ?>, aby to připojilo soubor nacházející se v kořenovém adresáři prezentace?

Díky, Radek

P.S.: Ty stránky nejsou zdaleka hotové. Právě teď fungují jen odkazy nalevo - Úvod a Studijní a učební obory. - Pro ty, kteří by to snad chtěli zkoušet...
Eddie
Profil
daj tam napriklad:

$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."hlavicka.php" ...

- nie som si isty ci $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] ma na konci lomitko. ale malo by to fungovat...
llook
Profil
Ne, tohle fungovat nebude, alespoň na Webzdarma ne. Je ale možné upravit include_path, tedy seznam adresářů, ve kterých se hledají soubory pro vložení.

Vytvoř si soubor .htaccess a do ně napiš tohle:

php_value include_path /3w/wz.cz/l/lidicka4/:.

Při provádění include "soubor" to pak bude soubor hledat nejdřív relativně k adresáři /3w/wz.cz/l/lidicka4/ a pokud ho tam nenajde tak relativně k aktuálnímu adresáři (.).
Anonymní
Profil *
Díky oběma.
Webzdarma není konečnou stanicí, jen to tam ladím, abych nerozvrtal funkční web. Takže po dokončení bude následovat kompletní přesun jinam. Z toho pohledu bude asi zajímavější vyzkoušet druhé řešení - na jiném serveru bych pak jen přepsal tu cestu.

Radek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.