Autor Zpráva
kahy
Profil *
Potřeboval bych skript na zisk dat z jiného webu - mám na mysli text. Data by se aktualizovala jednou za týden, to by zařídil cron. Dotyčný text je buď na webu nebo ve formátu dbf. Ví někdo jak by to mělo být??? Díky za pomoc
jansmitka
Profil
$text=file_get_contents('http://www.url.cz/soubor')

A máš obsah stránky www.url.cz/soubor v proměnný $text. Pak už stačí jenom najít požadovanej text mezi dvěma tagama nebo zpracovat to dbf.
kahy
Profil *
OK, tož to je dobré díky, ale třeba ještě mě napadlo jde to udělat aby to vybralo poslední 10 čísel? Nebo kdybych vypisoval soubor v PHP tak jde definovat určité rozmezí? od kam?
djlj
Profil
kahy
Použiješ funkce substr_count a substr, viz manuál.
kahy
Profil *
No ano ale já neznám přesný počet těch údajů v tom daném souboru.... je jich tam přes milión...
krteczek
Profil
pokud je ve formátu dbf tak se koukni sem http://interval.cz/clanky/jak-pracovat-se-soubory-ve-formatu-dbf-v-php -1/
krteczek
kahy
Profil *
No data načte ale nijako to neneformátuje..:-(
Szkepek
Profil
a co tak obycejna nl2br() ??
kahy
Profil *
Szkepek jak to myslíš?...
kahy
Profil *
a když bychom se bavili, o tom, kdybych neměl ten soubor ? kdybych měl jen soubor HTML?
krteczek
Profil
tak dáš
<?php
$text=file_get_contents('http://www.url.cz/soubor');
echo $text;
?>
nic víc není třeba dělat...
kahy
Profil *
Jasně ale když chci aby tam byl jen určitý kus> nebo jenom těch 10 čísel?
jansmitka
Profil
Regulární funkce, práce s DOM, substr... prostuduj PHP manuál.
kahy
Profil *
hm, tak sem studoval to DOM, no moc chytrý z toho nejsem...:-(
jansmitka
Profil
A v jakém forormátu máš přesně data? HTML stránka, texťák...?
krteczek
Profil
jsi schopný zajistit si format jaký potřebuješ? jaká data to mají vlastně být?
krteczek
kahy
Profil *
Nejsem jedná se o data z > http://www.sazka.cz/hry-a-loterie/euromiliony/vysledky/aktualni-losova ni.php
kahy
Profil *
poradí
k
Profil *
fsockopen()
preg_match()

koukni na ty fce na php.net
nic vic nepotrebujes.
kahy
Profil *
tak nikdo nevím víc, škoda, ale díky za snahu;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.