Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
zdarec, len taka lama zaciatocnicka otazka... ked mam formular a data z neho potrebujem vediet pomocou dvoch tlacitok odoslat na dve rozne spracovania, ako na to???

Ked som pozeral nejake zdrojaky, tak by to v pri odosielani malo byt neco ako

<form action="zapis.php" method=POST>
<textarea rows="5" cols="64" name="odkaz"></textarea>
<input type=submit value="odosli" name="odosli">
<input type=submit value="zobraz" name="zobraz">
</form>

ale ako potom pomocou php vyvolam meno toho tlacitka, ktorym som to odoslal v samotnom subore zapis.php, aby som uz podla toho mohol dalej pracovat ???


alebo nedalo by sa to radsej nejako jednoducho pri pouziti ineho tlacitka odoslat na iny subor???

za odpoved vopred dikes... :)))
habendorf
Profil
Je to možné udělat javascriptem. Podle toho které tlačítko zmáčkneš, podle toho změníš action formuláře.

<input type="submit" value="odosli" onclick="this.form.action='zapis_nekam.php'">
<input type="submit" value="zobraz" onclick="this.form.action='zapis_nekam_jinam.php'">
Anonymní
Profil *
joooooooooooooooooooo, vdaka... mooooc, to pomohlo....
Leo
Profil
JavaScriptem to nedelejte proboha, poslete vsechno na jeden skript / ten si to prebere, protoze dostane bud promennou odosli="odosli", nebo zobraz="zobraz", a bude to fungovat vsem, Leo
habendorf
Profil
Leo: no to je samozřejmě pravda do té doby, dokud můžeš editovat ten php skript. Ale pokud jedno tlačítko míří na blueboard a druhý na nějakou jinou hrůzu, tak si to bez JS moc neumím představit. Leda dva formuláře.
Leo
Profil
Prikladem ********* pouziti JavaScriptu presne v tomhle pripade je phone.quick.cz, s vypnutym JavaScriptem jsou pro vas firemni stanice tabu.

Pokud se formaular posila na cizi skripty tak radeji dva formulare, ale o cizich skriptech tady nebyla rec, Leo
Leo
Profil
Ty tecky si domyslete :-) Leo
Anonymní
Profil *
nepochopil som.... urobil som to cez ten JS, vsetko oki... co sa vlastne moze konkretne stat? Komu to nebude fungovat takto?
habendorf
Profil
Leo: ale o cizich skriptech tady nebyla rec

Jj, budu muset líp číst celou otázku a ne jen první větu.
OT: Hvězdičky jsem dekódoval jako "ne zrovna úplně nejšťastnějšího", jenom mi nějak přebývají písmenka :o)
habendorf
Profil
Anonymní: Někteří uživatelé mohou mít JS vypnutý. Uvádí se kolem 7%, já si soukromě myslím že je to o dost méně.
Anonymní
Profil *
Uvádí se kolem 7%, já si soukromě myslím že je to o dost méně.

Mas pravdu, Internet Info vydal novou tiskovou zpravu a z mereni, ktere provadi Navrcholu.cz vyplyva, ze se jedna asi o 2.6% uzivatelu, viz. http://blog.lide.cz/ilblog/2005/03/10/57

tomas
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.