Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martin@monfish Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:11:21
Naprogramoval jsem stránku v HTML 4.01 Transitional, dokonale validní, včetně CSS a rozhodl se ji převést do PHP.
Ve většině prohlížečů byla naprosto stejná, po převedení do PHP se pri zobrazení v IE zvetsily mezery o cca vysku 2em přesně nad úseky kodu který jsem includoval v php. index.php vypadá asi takhle : <? $titul = "neco"; $keyw = "nejak"; $autor = "nekdo"; $kdy = "2007-01-02"; include ("../-/default/zahlavi.php"); // obsahuje doctype, link na stylesheet atd. ?> <div id="head"> <h1 class="logo">...</h1> <?include ("../-/default/menu.php");?> </div> <div id="main"> kod HTML, nejaky includy a echa... </div> <div id="head"> <?include ("../-/default/foot.php");?> Opera a Firefox to kousou bez problemu, IE pokaždé zvětší horní margin nad vloženým obsahem, pokoušel jsem se to vyřešit Doctype XHTML Strict a validací, ale dopadlo to stejně... s PHP začínám, mozná to je nějaká trivialní věc... díky |
||
#2 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:16:16
ten posledni div je samozrejme foot, tohle byl preklep
|
||
k Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:18:37
nemas nejaky php soubor ulozeny v utf-8?
|
||
#4 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:20:19
v nicem jinem nez utf-8 to nemam... ze by to bylo ono? jdu to omrknout...
|
||
#5 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:26:44
hmmmm, díky za kopání začátečníků správným směrem, dal jsem tam charset=iso-8859-2 a už to běhá
bože jak já to IE-čko nenávidim!!! |
||
#6 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:35:12
zajímavost: mám ta vyhledávací formulář google co-op custom, novinka a dost dobrý, v IE jsem bojoval s velikosti pole input, furt to bylo vysoký a natahovalo mi to lištu hlavičky, v Op a FF definovana vyska 14px byla ok, ale v IE ta sama tak na 22px, jestli nejaky marginy nebo paddingy nevim, nakonec jsem to vyresil - height: 10px; min-height: 14px; max-height: 14px;
po zmene kodovani, zacal poslouchat i ten prasivej IE, je to nejaká chyba, že nekouše utf-8 ? |
||
k Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 1. 2007, 16:51:06
pri utf-8 ti IE vypise na zacatek stranky netisknutelny znak. Tim se ti to posunulo. Da se to vyresit ze soubory ulozis v jinem kodovani a data tahas z databaze.
|
||
#8 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:28:09
tak jsem si tam rozházel češtinu i design, píšu to v Notepadu, nabízí mi kododování UTF-8 a ANSII je to iso-8859-2 ?
vratil jsem se k utf-8 a zkousim upravu pres CSS a podminene komentare potrebuju kopyto abych se chytil, databaze je mym snem, pracuju na ni, ale ted jsem se zasekl, prosim o radu v cem mam ukladat soubory .php , web bude mit navstevniky z celeho sveta... jake kodovani je nejuniverzalnejsi? |
||
nightfish Profil |
#9 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:32:26
když použiješ editor, který na začátek souboru v UTF-8 neukládá BOM, tak by neměl být problém... nebo se pletu?
|
||
#10 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:43:37
google nabízí PSP pad a opravdu ma funkci neukládat BOM, máte s tímto editorem někdo zkušenost?
|
||
k Profil * |
#11 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:46:40
nightfish
Nejsem si tim jist takze jsem radsi doporucil neco jineho:) |
||
nightfish Profil |
#12 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:48:45
martin@monfish
jestli myslíš pspad, tak ano včera jsem na něj přesedlal (po několika letech na CodePadu) a jsem velmi spokojen |
||
#13 · Zasláno: 3. 1. 2007, 17:53:53
jojo, právě přesedlávám taky a vypadá to docela slibně
|
||
llook Profil |
#14 · Zasláno: 3. 1. 2007, 18:16:14
martin@monfish
PSPad je v česku mezi amatérskými webaři jeden z nejpopulárnějších editorů. Ačkoli mě nikdy nesedl (gvim je prostě gvim), lze ho doporučit. Vůbec nechápu, proč některé editory do UTF-8 ten BOM vkládají, je tam úplně zbytečný. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0