| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Kedlubna Profil |
#1 · Zasláno: 7. 1. 2007, 12:34:21
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak chráníte zdrojové kody před klienty? Vím např. o BCompileru, ale nějak jsem zatím nepochopil co s tím. Co nějaké komerční, ale levné? Programování mám spíš víceméně jako koníček, který dělám jen občas, a tak nechci dávat za něco takového příliš mnoho peněz. Díky za pomoc, Tomáš |
||
| nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 7. 1. 2007, 12:39:24
chtěl bych se zeptat, jak chráníte zdrojové kody před klienty?
vhodně sepsanou smlouvou |
||
| Kedlubna Profil |
#3 · Zasláno: 7. 1. 2007, 13:34:41
Ta ovšem nezabrání tomu, když někdo použije část vašich skriptů pro sebe. Na něco takového je těžké přijít, takže bych se rád bránil preventivně.
|
||
| Szkepek Profil |
#4 · Zasláno: 7. 1. 2007, 14:18:03
Vážně nevím o jaké by mohlo jít skripty, že je tak úzkostlivě chceš ochránit před cizím použitím.... Skripty v jakém jazyce ? Normálně si třeba PHP skripty nikdo nepřečte jenom tak z prohlížeče :-).
|
||
|
Časová prodleva: 15 dní
|
|||
| Kedlubna Profil |
#5 · Zasláno: 22. 1. 2007, 11:36:45
No to já vím že si je nikdo nepřečte přes prohlížeč. Mluvím o tom, že prodáš někomu produkt, jehož engine vytváříš třeba rok. Výsledný produkt nejen že hodíš klientovi na web, ale chceš mu to dát taky na CDčku. V tu chvíli má tvé zdrojáky jako na dlani.
|
||
| Railbot Profil |
#6 · Zasláno: 22. 1. 2007, 11:38:21
Kedlubna
No a? Tak snad to od tebe koupil tím pádem je to od té chvíle v jeho vlastnictví a může se v tvé práci vrtat jak chce, ne? |
||
| Retal Profil |
#7 · Zasláno: 22. 1. 2007, 12:34:00
Na internetu je nejdůležitější to, co máš v hlavě (a dokážeš přetvořit v něco funkčního), ne kód.
|
||
| morce Profil |
#8 · Zasláno: 22. 1. 2007, 12:56:40
Kedlubna
mas 2 moznosti, bud prodavas produkt jako celek a v tom pripade se zakaznik stava vlastnikem kodu(samozrejme je nutne do smlouvy napsat neco jako, ze to nesmi dale rozsirovat a ze je to vyhradne pro jeho potrebu atd) a nebo budes prodavat nadstavbu nejakeho engine, ktery ovsem musi jet na nejakem tvem serveru |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0