Autor Zpráva
premek
Profil *
Ahoj potřeboval bych poradit jak smazat poslední záznam v tabulce.
Mám to takhle:

<?
require("nastaveni.php");

$pripoj=MySQL_Connect($SQL_Server, $SQL_Uzivatel, $SQL_Heslo) or Die(MySQL_Error());
MySQL_Select_Db($Databaze) or Die(MySQL_Error());

$posledni = "last_insert_id()";
$sql = "DELETE FROM akce WHERE id='$posledni'";

$vysledek = MySQL_Query($sql);

if ($vysledek)
print "<br><b>smazano</b>";
else
print "nepodarilo se";

MySQL_Close($pripoj);

header('Location: index.php');

?>

zavolám tenhle soubor odkazem z jiného, ale jen mi to přidá nový prázdný záznam.
jonge
Profil
DELETE FROM `akce` WHERE `id` = MAX(`id`)
Takže:

<?
require("nastaveni.php");

$pripoj=MySQL_Connect($SQL_Server, $SQL_Uzivatel, $SQL_Heslo) or Die(MySQL_Error());
MySQL_Select_Db($Databaze) or Die(MySQL_Error());

$sql = "DELETE FROM `akce` WHERE `id` = MAX(`id`)";

$vysledek = MySQL_Query($sql);

if ($vysledek)
print "<br><b>smazano</b>";
else
print "nepodarilo se";

MySQL_Close($pripoj);

header('Location: index.php');

?>
premek
Profil *
Mám to takhle ale vrací to "nepodařilo se"

<?
require("nastaveni.php");

$pripoj=MySQL_Connect($SQL_Server, $SQL_Uzivatel, $SQL_Heslo) or Die(MySQL_Error());
MySQL_Select_Db($Databaze) or Die(MySQL_Error());

$sql= "DELETE FROM `akce` WHERE id = MAX(`id`)";

$vysledek = MySQL_Query($sql);

if ($vysledek)
print "<br><b>smazano</b>";
else
print "nepodarilo se";

MySQL_Close($pripoj);


?>
premek
Profil *
teda promin, dal jsem tam přesně ten tvůj kód a pořád to přidává prázdný řádek
Pavel Strejček
Profil
Jestli to přidává prázdný řádek, tak to musí být v jiném skriptu. Neprovadi se něco v tom nastaveni.php?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.