Autor Zpráva
xxxmerlin@centrum.cz
Profil *
Potřeboval bych v PHP5 dostat rozlišení obrazovky do proměnné $rozliseni.
Nejdřív to načtu přes Java Script...

<script language="JavaScript">
<!--
// zjisti vlastnosti obrazovky
sirka = screen.width
vyska = screen.height
// zobrazeni udaju
document.write("Rozlišení obrazovky:" + sirka + " x " + vyska )
}
// -->
</script>

Nevim jak ten výsledek nacpat do PHP.
Pavel Strejček
Profil
jde to třeba nějak takto


objekt_obr = new Image;

objekt_obr.src = root+'errjs.php?chyba='+escape(a)+'&soubor='+escape(b)+'&radek='+escap e(c)+'&location='+
escape(window.location)+'&width='+escape(screen.width)+'&height='+esca pe(screen.height)+
'&referrer='+escape(document.referrer)+'&titulek='+escape(document.title);
habendorf
Profil
Pavel Strejček: Co to proboha je? Kdo mluví o obrázku?

xxxmerlin@centrum.cz
Normálně to pošli přes URL, ne?
Pavel Strejček
Profil
habendorfe:
proboha, podívej se na url toho obrázku.
Rozlišení se tam předává, jako parametr v URL. Žádný obrázek se ve skutečnosti nevytvoří, jenom se zavolá PHP skript, kterému se předají parametry.

Jak bys to udělal Ty?
nightfish
Profil
k čemu je statistika rozlišení? není lepší zjišťovat jen velikost klientské části okna?

používám na to tohle skript
http://storage.zralog.cz/vp.js

a zpracování naměřených dat v
http://storage.zralog.cz/vp.php.txt
Pavel Strejček
Profil
nightfish
k čemu je statistika rozlišení? není lepší zjišťovat jen velikost klientské části okna?

Nejlepší může být zjišťovat obojí, ale vždycky záleží na tom k čemu ta data potřebuješ.
habendorf
Profil
Jaká zase statistika? Uf, asi chápu blbě zadání. Problém zní Nevim jak ten výsledek nacpat do PHP.


Pavel Strejček Jak bys to udělal Ty?

Já zadání chápu tak, že má požadované hodnoty ve dvou JS proměnných a jen neví, jak je předat php skriptu. Čili jak jsem napsal už dříve, poslal bych to naprosto obyčejně přes URL.

Zkrátka

location.href="skript.php?sirka=" + sirka + "&vyska=" +vyska;

To přece musí fungovat. Nebo opravdu chápu špatně zadání.


habendorfe:
proboha, podívej se na url toho obrázku.
Rozlišení se tam předává, jako parametr v URL. Žádný obrázek se ve skutečnosti nevytvoří, jenom se zavolá PHP skript, kterému se předají parametry.


Sorry, já ten kód nezkoumal. Viděl jsem nějakou zašmodrchanou hrůzu a v ní img, tak jsem se krapet unáhlil. Ale stejně se mi to zdá zbytečně složité.
k
Profil *
habendorf
tim ale presmerujes na tu php stranku, coz asi xxxmerlin nechce.

Pavel Strejček
title, referer, location - to myslim neni potreba predavat (location jeste mozna)
habendorf
Profil
tim ale presmerujes na tu php stranku, coz asi xxxmerlin nechce.

No to jo. Kdyby to ale chtěl použít v aktuální stránce, tak ale přece nepotřebuje php (ostatně by to ani nešlo). Myslel jsem že chce ty proměnné předat nějakému zpracujícímu skriptu na serveru.
Pavel Strejček
Profil
habendorfe
Ano, jsou tam nějaké věci navíc, které by tam být nemusely, myslel jsem, že se budou tazateli třeba hodit do té statistiky.

Přes location.href je to možné předat, ale rozdíl je v tom, že když to předáš přes obrázek, stránka zůstane v prolížeči načtená dál. Řekl bych, že uživatele nezajímá to cílové URI na kterém se zaznamenává to rozlišení.

k
title, referer, location
Není to zapotřebí v případě, že identifikuješ ze které stránky byl statistiký PHP skript zavolán.
habendorf
Profil
Pavel Strejček

Já vím proč si nerozumíme. Ty a nightfish totiž vycházíte z předpokladu, že jde o nějakou (víceméně skrytou) statistiku. Což ovšem vůbec v dotazu nebylo řečeno.

Já jsem osobně předpkládal, že tazatel neumí udělat přizpůsobující se css layout a chce modifikovat css na serveru, případně podstrkovat různá css dle rozlišení uživatele.
Což ovšem také vůbec v dotazu nebylo řečeno :o)

Asi nemá cenu pokračovat, dokud se xxxmerlin@centrum.cz nevyjádří.
Pavel Strejček
Profil
Jinak pokud to má být zobrazení rozlišení na další stránce uživateli, tak bych použil také location jak píše Habendorf.
xxxmerlin@centrum.cz
Profil *
Potřebuji skript na změnu CSS stylů přes PHP, který umožní uživateli zvětšit celou stránku, pokud má rozlišení větší než 1024x768. Má to být na stejné stránce.
Pavel Strejček
Profil
Jakmile je načtená stránka, rozlišení už není možno v PHP použít, poněvadž běží na serveru. Musel bys to zjišťovat na nějaké předcházející stránce, třeba tím způsobem co jsem napsal. Já bych spíš doporučil udělat univerzální gumový design. Na to vystačí samotné CSS.
Šlo by to možná předat komplikovaným způsobem jako parametr v URI při volání souboru stylu, který by musel být v PHP, ale to je otázka do fóra o JavaScriptu.
k
Profil *
neco si zjisti neco o AJAXu
habendorf
Profil
Potřebuji skript na změnu CSS stylů přes PHP

Tak jsem odhadoval správně :o)

Řešil bych to čistě v css, JS ani PHP bych do toho vůbec netahal.
xxxmerlin@centrum.cz
Profil *
a jak tedy v css?
whisper
Profil *
jak se to dělá v CSS?
Pavel Strejček
Profil
diskuse o CSS
Swamp
Profil *
Když jste tady řešili ty obrázky: jak, nejlépe pomocí php zjistím rozlišení obrázku?? Dělám fotogalerii a je problém, že když tam někdo nahraje obr co není 4:3, tak bude zdeformovaný. takže nemůžu všechny obrázky zobrazovat jen 200x150, ale musím do toho zapracovat poměr stran a jeden parametr změnit. Nevíte?
nightfish
Profil
getimagesize()
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.